Cea de-a XVI-a etapă a ligii secunde de fotbal a început la Turnu Măgurele, pe gazonul stadionului Municipal, cu jocul dintre Turris-Oltul și Ripensia Timișoara. A fost un joc cu multe goluri, cu spectaculoase răsturnări de scor, echipa timișoreană revenind la conducerea scorului după ce a fost condusă cu 0-2.
Primul gol a fost marcat de gazde, în minutul 23, autor fiind Ionuț Voicu. În minutul 35, Florian Haită a mărit avantajul gazdelor, 2-0, iar în minutul 39, Alexandru Neagu (foto) a marcat primul gol pentru Ripensia Timișoara în acest joc. La pauză, rezultatul a fost consemnat în favoarea gazdelor, 2-1.
Albert Voinea, în minutul 50, a restabilit egalitatea, 2-2, iar în minutul 79, tot el, din penalty, avea să o aducă pe Ripensia în avantaj, pentru prima dată în acest joc, 2-3. În minutul 87, gazdele aveau să restabilească egalitatea, 3-3, prin golul marcat de Paul Pațurcă.
La capătul celor 90 de minute, Turris-Oltul Turnu Măgurele și Ripensia Timișoara au încheiat la egalitate, 3-3, iar în urma acestui rezultat ambele echipe au obținut câte un punct, Ripensia Timișoara, totalizând, astfel, după șaisprezece etape, 18 puncte, iar echipa din Turnu Măgurele, 24 puncte.


Antrenorul principal al echipei Ripensia Timișoara, Alexandru Pelici, l-a felicitat pe atacatul Albert Voinea pentru cele două goluri marcate în acest joc, fotbalistul echipei timișorene bifând cea de-a zecea lui reușită în această ediție a ligii secunde de fotbal, ceea ce-l aduce pe primul loc în clasamentul golgeterilor competiției, atacantul lui „Ripi” fiind pe cea mai înaltă treaptă a podiumului celor mai buni marcatori, cu arădeanul Ciprian Rus (U.T. Arad): „Îl felicit pe Voinea, din tot sufletul. Asta așteptam de la el. Albert este într-o formă bună, joacă, are continuitate, dă goluri. Să o țină așa în continuare pentru că asta este meseria lui, să dea goluri”.


Referitor la joc, antrenorul principal al timișorenilor, Alexandru Pelici, a declarat următoarele: „Un meci disputat, un meci frumos. Cred că a fost unul dintre cele mai atractive meciuri din această ediție, cu multe goluri, ocazii, răsturnări de scor. Îmi felicit băieții pentru modul cum au luptat. Au reușit să revină de la 2-0 pe terenul unei echipe care, nu demult, conducea detașat în Liga a 2-a, o echipă cu mulți jucători foști divizionari «A». Cu atât mai mult este de apreciat faptul că am reușit să revenim, să conducem. Un punct mare și nu putem decât să fim optimiști și încrezători în ceea ce urmează”.


Începută „furtunos” ofensiv, vineri, 8 noiembrie, etapa a XVI-a a ligii secunde de fotbal va continua sâmbătă, 9 noiembrie, urmând să se încheie duminică, 10 noiembrie, la București, acolo unde, cu începere de la ora 12, se va disputa jocul dintre Fotbal Club Rapid și A.S. F.C. Universitatea Cluj. Sâmbătă, 9 noiembrie, se vor disputa meciurile: F.C. Farul Constanța-C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu, C.S. Concordia Chiajna-C.S. Sportul Snagov, Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița-FC Petrolul Ploieşti, A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu-A.F.C. Dunărea Călăraşi, S.C.M. Gloria Buzău-F.C. Metaloglobus Bucureşti, A.S.U. Politehnica Timișoara-A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc (de la ora 14, pe gazonul arenei „Știința”), A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş-A.F.C. U.T. Arad.

Cornel Seracin