Pe un timp însorit, cald, cu vânt moderat, pe gazonul arenei „Știința”, un gazon moale din cauza ploilor ce au căzut zilele trecute, A.S.U. Politehnica Timișoara și F.K. Csíkszereda Miercurea Ciuc au oferit celor aproximativ 500, 600 de spectatori prezenți în tribune, un meci de luptă, foarte tacticizat, la capătul căruia a învins echipa cu mai multă inspirație în fața porții. La finalul celor 90 de minute ale confruntării, A.S.U. Politehnica Timișoara s-a impus cu 1-0, bifând cel de-al cincilea ei succes în această ediție a celui de-al doilea eșalon de fotbal al României.
Jocul dintre A.S.U. Politehnica Timișoara și F.K. Csíkszereda Miercurea Ciuc a contat pentru etapa a XVI-a a ligii secunde de fotbal, iar cele două combatante aveau mare nevoie de cele trei puncte, un egal nemulțumind pe niciuna dintre ele.


Echipa ardeleană a început mai bine jocul, iar în minutul 1 a irosit o bună ocazie de a marca. Oaspeții au executat o lovitură libere de pe stânga, din jumătatea de teren a echipei gazdă, mingea a fost trimisă în careul de 16 metri al echipei timișorene, iar de acolo, cu o lovitură de cap, Tamás Bencze a trimis balonul la colțul din stânga portarului Rareș Murariu, dar acesta a reținut cu siguranță și a bifat o primă intervenție bună în poarta gazdelor.
A urmat un asalt al echipei timișorene la poarta „ciucanilor”, încercând să destabilizeze apărarea acestora, dar ofensiva „polistă” nu a fost destul de aspră pentru a marca. Oaspeții au revenit în ofensivă și au produs emoții apărării gazdelor, Ioan Mera intervenind destul de riscant în propriul careu de 16 metri, în minutul 9.
În minutul 19, lovitură libere de la aproximativ 25, 30 metri de poarta gazdelor, executată de Kalman Szilárd, dar fotbalistul echipei ardelene expediază mingea mult peste poarta lui Rareș Murariu.
În minutul 32, Marvin Schieb, aflat la marginea careului de 6 metri advers (în dreapta), după o centrare de la un coechipier, nu reușește să reia minge spre poarta oaspeților, fundașul Raul Palmeș intervenind la minge și acordând lovitură de colț.
Nu s-a marcat în prima repriză, cele două echipe intrând la vestiare cu rezultat „alb”, 0-0. De remarcat că, de-a lungul acestui prim mitan, doi fotbaliști din echipa timișoreană au suferit accidentări și nu au mai putut relua jocul, fiind înlocuiți. Este vorba despre mijlocașul Adrian Ungureanu (a suferit o entorsă, în minutul 34) și de atacantul Marvin Schieb, care, într-un duel la cap cu căpitanul oaspeților, Eder González, în minutul 35, a suferit o accidentare gravă, fiind suspect de fractură de pomete. Ambii fotbaliști s-au accidentat la această fază (mai grav, Marvin Schieb, iar arbitrul jocului a acordat cartonaș galben fotbalistului echipei ardelene).


Repriza a doua a început cum nu se poate mai bine pentru gazde. În minutul 48, Alin Ignea, cu o lovitură de cap, din careul oaspeților, dintre doi fotbaliști ai echipei „ciucane”, a marcat, învingându-l pe portarul Szilárd Gyenge și plasând mingea (vezi, foto 13) în colțul lung al porții sale. A fost un gol marcat după o serie bună de pase, serie începută de echipa timișoreană pe flancul drept al oaspeților, apărarea echipei ardelene fiind aproape hipnotizată de acțiunea gazdelor.
Din ocaziile de gol ale reprizei secunde, menționăm aici cele din finalul jocului. În minutul 81, Alexandru Cherecheș a executat o lovitură liberă de la aproximativ, 35, 40 metri de poarta oaspeților, a trimis mingea în careul echipei ardelene, iar din colțul careului de 6 metri, cu o lovitură de cap, căpitanul Ioan Mera a trimis pe lângă stâlpul din stânga portarului Szilárd Gyenge.
În minutul 83, atacantul Mircea Axente (vezi, foto 19) a executat o lovitură liberă de la aproximativ 20, 25 de metri de poarta oaspeților, zonă centrală, aproape perpendicular pe poartă, dar mingea trimisă de el a țintit bara transversală a porții echipei ardelene.
În minutul 85, după un corner executat de Alin Ignea, în careu, bine poziționat, Ioan Mera, aflat la aproximativ 8, 9 metri de poarta oaspeților, se înalță peste apărarea echipei ardelene și trimite balonul cu o lovitură de cap, dar Szilárd Gyenge a reținut.
Echipa ardeleană și-a creat ocazii de a marca în finalul meciului. În minutul 90, oaspeții au reclamat o lovitură de la 11 metri, considerând că șutul lui Barta Norbert a întâlnit mâna unui fotbalist de la Poli aflat în propriul careu de 16 metri. Arbitrul a acordat fault pentru Poli la această fază, nicidecum henț.
În minutul 90+3, Barta Norbert, aflat la marginea careului de 16 metri al lui Poli, ușor lateral stânga, a trimis mingea peste bara transversală a buturilor gazdelor. Astfel s-a încheiat meciul, ocazia echipei vizitatoare fiind ultima din acest joc.
Așadar, A.S.U. Politehnica Timișoara s-a impus la capătul unui meci disputat, cu mare miză pentru ambele echipe, atât team-ul timișorean, cât și cel ardelean fiind în partea a doua a clasamentului, prin zona „nisipurilor mișcătoare” (A.S.U. Politehnica a început jocul de pe locul 12, cu 17 puncte, iar A.F.K. Csíkszereda, de pe locul 15, cu 16 puncte). Cele trei puncte au însemnat pentru noul antrenor al echipei timișorene, profesorul Octavian Benga, primul său succes pe banca tehnică a unei echipe de eșalon doi, „principalul” bănățean conducând echipa în alb-violet pe drumul celei de-a cincea ei victorii în această ediție a ligii secunde de fotbal.


La starul partidei, pe terenul de joc au spus prezent următorii fotbaliști:
A.S.U. Politehnica Timișoara: Rareș Murariu - Călin Jurj, Ioan Mera (cpt.), Cristian Scutaru, Alexandru Cherecheş - Cristian Dros, Alin Ignea - Călin Popescu (Fabio Trip, minutul 90+1), Adrian Ungureanu (Artiom Zabun, minutul 34), Marvin Schieb (Raul Vidrăsan, minutul 39) - Mircea Axente. Antrenori, Octavian Benga (principal), Antonio Foale (secund), Petru Țurcaș (secund).
A.F.K. Csíkszereda Miercurea Ciuc: Szilárd Gyenge - Raul Palmeş, Attila Csürös, Slobodan Lalić, Adrián Majzik - Eder González (cpt.), Szilárd Kálmán (László Hodgyai, minutul 74) - Carlo Erdei, Szilárd Magyari (Soufiane Jebari, minutul 62), Norbert Pinter - Tamás Becze (Norbert Barta, minutul 74). Antrenori, Dumitru Suciu (principal), Lucian Nicolau (secund), Tiberiu Lung (secund).
Au arbitrat, Marius Omuț (centru), Ovidiu Timar (asistent), Răzvan Nistoran (asistent).

La conferința de presă, antrenorul principal al echipei timișorene, profesorul Octavian Benga (foto, 23), a declarat: „Un moment important pentru mine! Pot spune că sunt fericit, în primul rând, c-am debutat c-o victorie. Mi-am asumat acest risc, să vin cât mai repede la echipă, am crezut că pot să influențez cât mai repede echipa, să pregătim jocul, tactic, pentru că, în alte aspecte era mai dificil. I-am analizat foarte bine pe cei de la Csíkszereda. Au o echipă foarte disciplinată, o echipă care-nchide foarte bine zona centrală. Jucătorilor mei, le-am cerut două aspecte și, anume, să joace cu inima, să fie cel puțin la fel de motivați și de determinați ca cei de la Csíkszereda, sau mai mult decât ei (cred c-au reușit acest lucru), iar al doilea aspect, de nivel tactic, le-am cerut să schimbăm foarte repede direcția de joc, pentru că ei fac o translație foarte bună pe lățimea terenului, și, în multe momente am reușit acest lucru. Uneori ne-a ieșit, alteori, nu, dar așa a venit și golul, sau celelalte câteva ocazii, sau momente când i-am pus în dificultate (am schimbat rapid direcția de joc și i-am surprins pe cei de la Csíkszereda). Le mulțumesc, jucătorilor mei, pentru c-au respectat aceste două aspecte! Vreau să le mulțumesc și fanilor, și oamenilor care-au venit la stadion, pentru că au venit și-au fost pozitivi și, nu-n ultimul rând, familiei mele și tuturor prietenilor și apropiaților care au venit să mă susțină la acest joc. Un debut, pot spune, perfect și sunt mândru de jucători și de echipă, de suporteri. Sper să facem lucruri frumoase în continuare și s-o ținem tot așa”.

Antrenorul principal al echipei din Miercurea Ciuc, Dumitru Suciu (foto, 22), a vorbit, la conferința de presă de după joc, despre evoluția echipei A.F.K. Csíkszereda de-a lungul disputei cu A.S.U. Politehnica și a exprimat nemulțumiri cu privire la arbitrajul din acest meci, declarând că nu a înțeles unele decizii ale arbitrilor, iar la faza din ultimul minut al jocului, a văzut henț în careul echipei timișorene: „A fost un meci disputat. În prima repriză, pot să spun că am avut o posesie bună. Am încercat și-n repriza a doua, dar, suferința noastră din primele etape, nu avem marcatorul, și asta ne costă etapă de etapă. Defensiv, în unele faze am fost destul de visători și ne-a și costat. E inadmisibil ca, în careu, doi fundași centrali să lase atacantul atât de liber. Mergem mai departe, lucrăm și sperăm ca în meciul următor să arătăm cu totul și cu totul altfel. Sperăm! O să arătăm cu totul altfel! Nu suntem în măsură să ne propunem mai mult decât salvarea de la retrogradare, până ce nu avem consistență în joc, nu legăm mai multe rezultate pozitive una după alta, este foarte greu să ne propunem mai mult. Să fim foarte realiști și să muncim mai mult, să vină și rezultatele pozitive. Aicea am primit un duș foarte rece, nu în prisma rezultatului, dar jocul. Părerea mea, că am controlat jocul, dar n-am avut finalitate, n-am avut răutate-n fața porții, n-am avut ocaziile pe care ni le-am dorit și ne-a lipsit golul, efectiv.
Au fost unele decizii pe care, sincer, nu le-am înțeles. Faulturi date aiurea, n-au fost decisive, dar a fost una decisivă spre final, unde, părerea mea e că trebuia să primim un penalty, dar arbitrul a decis altfel. Dar, asta este, n-avem ce face, nu putem să-ntoarcem deciziile arbitrilor. Ăsta-i nivelul fotbalului, ăsta-i nivelul arbitrajului și trebuie să ne conformăm, n-avem ce face.
Mergem mai departe. Felicit Timișoara, felicit suporteri care n-au abandonat echipa și, dimpotrivă, ultima dată când am fost, au cântat de la cap, coadă, așa cum au făcut-o și acum. Merită felicitați!”

În urma acestui rezultat, A.S.U. Politehnica Timișoara are un total de 20 puncte în clasamentul ligii a doua și, după șaisprezece etape, se situează pe locul 11 în clasament. Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica va juca pe gazonul stadionului „Electrica”, cu concitadina A.F.C. Ripensia, miercuri, 13 noiembrie, de la ora 14. Referindu-se la acest joc, „principalul” echipei în alb-violet, Octavian Benga, a declarat la conferința de presă de după disputa cu A.F.K. Csíkszereda: „Ne-așteaptă un meci foarte greu cu cei de la Ripensia, un derby local. Sperăm să reușim să venim cu puncte din acest meci”.


În cea de-a șaisprezecea etapă a ligii secunde de fotbal, sâmbătă, 9 noiembrie s-au mai jucat, F.C. Farul Constanța-C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu 5-0, C.S. Concordia Chiajna-C.S. Sportul Snagov 2-0, Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița-FC Petrolul Ploieşti 1-1, A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu-A.F.C. Dunărea Călăraşi 1-3, S.C.M. Gloria Buzău-F.C. Metaloglobus Bucureşti 1-2, A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş-A.F.C. U.T. Arad 0-0.


Întrecerea va continua în nouăsprezece echipe, A.S.C. Daco-Getica Bucureşti retrăgându-se din competiție, iar în aceste condiții, toate jocurile pe care celelalte echipe le-au susținut împotriva acesteia (toate echipele vor figura în ierarhia eșalonului secund, cu un meci mai puțin disputat), se anulează şi nu vor mai apărea în clasament.