Prima parte a ligii a doua de fotbal, ediția 2019/2020, s-a încheiat pe gazonul stadionului „Electrica” din Timișoara, cu un rezultat de egalitate, 0-0, între Ripensia Timișoara și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Timp de 90 minute, cele două echipe aflate pe terenul de joc, nu au reușit să ofere „sarea și piperul” celor aproximativ 250, 300 de spectatori aflați în tribunele stadionului de la Gara Mică a Timișoarei, golul. A fost un meci în care s-a putut vedea puțin spectacol fotbalistic, cele două echipe nedesfășurând un joc elaborat, de construcție, preferând, parcă, să aștepte hazardul pentru a mișca tabela de marcaj a stadionului timișorean. Din păcate, hazardul a fost pasiv de-a lungul acestui joc, iar cele două combatante aflate pe terenul de joc au încheiat turul de campionat cu un scor „alb”.
Puține au fost situațiile de gol în prima repriză. Totuși, parcă mai prezenți în fața porții, au fost fotbaliștii oaspeți, de-a lungul primelor 45 de minute, dar ofensiva lor a fost una sterilă, fără rezultat pe tabelă. Gazdele au irosit două bune ocazii de a înscrie, însă golgeterul echipei timișorene, și al ligii a doua, Albert Voinea și, mai apoi, mijlocașul George Monea, nu au reușit să-l învingă pe goalkeeper-ul Iulian Anca-Trip, aflat într-o zi foarte bună.
Putem marca primul șut pe poartă, în prima repriză, în minutul 12, oaspeții fiind cei care l-au bifat. După o respingere a balonului din suprafața de pedeapsă a gazdelor, aflat la aproximativ 25, 30 metri de poarta lui Ștefan Dobre, mijlocașul Paul Chiorean a șutat puternic, dar mingea a trecut mult pe lângă stâlpul din stânga portarului gazdelor.
În minutul 19, tot oaspeții se aflau în plin avânt ofensiv (vezi, foto 8), prin Victor Astafei și Marius Cioiu, primul reușind să strimită la poarta gazdelor, mingea fiind respinsă de Ștefan Dobre, dar arbitrul a considerat că fotbalistul echipei gorjene a comis fault asupra căpitanului Ripensiei, Claudiu Apro, astfel acordând mingea gazdelor.
În minutul 27, din careul gazdelor, din unghi, Alexandru Bădăuță a trimis la poarta apărată de Ștefan Dobre, dar goalkeeper-ul Ripensiei a intervenit cu piciorul și a respins balonul șutat de atacantul echipei gorjene.
În minutul 31, consemnăm prima mare ocazie de gol a Ripensiei. După o pasă primită de la Alexandru Neagu, Vlad Chera, aflat pe banda stângă, în jumătatea de teren a oaspeților, a înaintat cu mingea la picior până la marginea stângă a carului de 16 metri advers, iar de aici a centrat în partea dreaptă, în careu, iar de acolo, cu un vole, Albert Voinea a reluat spre poarta lui Iulian Anca-Trip, însă mingea a trecut pe lângă stâlpul din stânga portarului oaspeților.
A urmat acordarea penalty-ului pentru Ripensia. În minutul 33, după o greșeală a portarului oaspeților, care a ratat o degajare, mingea a fost recuperată de Vlad Chera, aproape de colțul din dreapta terenului (jumătatea de teren a gorjenilor), iar de aici atacantul gazdelor, după un driblig în fața lui Paul Chiorean, a sprintat spre careul oaspeților. A intrat în careul de 16 metri al echipei gorjene, iar aici a fost faultat de fundașul Dacian Dunca, arbitrul acordând, fără ezitare, 11 metri pentru Ripensia. A executat atacantul Albert Voinea, dar portarul a ghicit colțul, a sărit în dreapta sa și a respins mingea trimisă la semiînălțime (vezi, video 1 și foto 10).
În minutul 39, Vlad Chera a fost faultat de fundașul François Yabré (vezi, foto 13), la aproximativ 20 metri de poarta lui Trip, iar Ripensia a executat lovitură liberă dintr-o zonă bună (centrală, perpendicular pe poarta oaspeților). Alexandru Neagu a trimis direct pe poartă, printr-o fisură a zidului oaspeților, mingea a lovit bara din stânga portarului Trip, a ricoșat la George Monea, iar acesta, cu o lovitură de cap, mai puțin plasată, de la aproximativ 8, 9 metri de buturile gorjene, ușor lateral dreapta, a trimis în brațele portarului Trip (vezi, video 2).


Repriza secundă a fost una mult mai săracă în faze de poartă. Menționăm aici că, cea mai bună ocazie de a înscrie, în această parte a doua a jocului, a aparținut Ripensiei, în minutul 60. Aflat în situația de a marca în poarta oaspeților, a fost pus Albert Voinea, întreaga fază fiind una în care țesătura de pase a Ripensiei a adus un pic de spectacol pentru suporterii Ripensiei care-și doreau să zărească și așa ceva în această confruntare sportivă.
Ripensia se afla în preajma careului porții adverse, iar pasele repetate, schimbările jocului de pe o parte pe alta a trenului au pus în încurcătură defensiva oaspeților, astfel că, Paul Chiorean avea să acorde o lovitură de colț gazdelor. A executat lovitura de colț, Vlad Chera, scurt, până la Călin Toma, fundașul echipei bănățene a pasat pentru Alexandru Neagu, care i-a retrimis mingea. Aflat pe stânga, Călin Toma a centrat, foarte bine, în dreapta careului de 16 metri al echipei gorjene, acolo unde se afla Albert Voinea, atacantul lui „Ripi”, cu o lovitură de cap, preferând să recentreze balonul, acesta ajungând la marginea careului de 16 metri al oaspeților, fiind preluat de Alexandru Neagu. Neagu i-a trimis lui Vlad Chera, iar atacantul gazdelor a pasat pentru Călin Toma, care, aflat pe partea stângă a jumătății de teren a oaspeților, a centrat pe dreapta (vezi, foto 18), în careul de 16 metri, la Albert Voinea. Atacantul echipei timișorene, aflat în dreapta careului de 16 metri (vezi, foto 19), la aproximativ 9 metri de buturile apărate de Iulian Anca -Trip, în unghi, a preluat pe piept și, cu picorul drept, a încercat să-l surprindă pe Trip cu un șut la colțul scurt, însă portrarul echipei gorjene a plonjat și a respins mingea. O fază spectaculoasă realizată de Ripensia, la care, în final, portarul echipei gorjene, Iulian Anca-Trip, și-a adus o contribuție majoră. Jocul de pase al Ripensiei a funcționat perfect la această fază.
Jocul s-a încheiat la egalitate, 0-0, disputa celor două combatante putând fi considerată una echilibrată, în care, se pare, grija de a nu pierde puncte și-a pus amprenta asupra evoluției celor două echipe de pe terenul de joc.

La începutul meciului, pe terenul de joc au răspuns prezent:
A.F.C. Ripensia Timișoara: Ştefan Dobre - George Monea, Mihai Hecsko, Claudiu Apro (cpt.), Călin Toma - Călin Tudor (Marius Staicu, minutul 79), Gabriel Stoi - Denis Golda (Alexandru Popovici, minutul 51), Alexandru Neagu (Adrian Zaluski, minutul 69), Vlad Chera - Albert Voinea. Antrenori, Alexandru Pelici-Drăghicescu (principal), Călin Mada (secund).

A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Iulian Anca-Trip - Dacian Dunca, François Yabré (Alex Misăraș, minutul 79), Daniel Oros (cpt.), Alex Băican - Marius Cioiu (Darius Buia, minutul 63), Paul Chiorean, Vlad Prejmerean, Alexandru Gîrbiţă - Alexandru Bădăuţă (Vasile Pop, minutul 46), Victor Astafei. Antrenori, Cristian Lupuț (principal), Ciprian Dianu (secund).
Au arbitrat acest meci, Sorin Costreie (centru), Gabriel Catană (asistent), Răzvan Dobre (asistent). Au fost acordate cartonașe galbene, de la Ripensia, fotbalistului Călin Toma, iar de la echipa gorjeană, fotbaliștilor Daniel Oros, Marius Cioiu, Paul Chiorean.

La conferința de presă de după joc, „principalul” echipei gorjene, Cristian Lupuț (vezi, foto 28), a declarat: „Consider că e un punct foarte bun pentru noi, ținând cont c-am venit după trei eșecuri consecutive și un rezultat negativ, acasă, cu Miercure Ciuc. Am luat un punct la o echipă bună, foarte bună, foarte bine organizată, dar, din păcate, astăzi a lipsit spectacolul fotbalistic, pentru că pe o asemenea suprafață nu se prea poate juca fotbal. Din punctul meu de vedere, a fost un meci de luptă, în care ambele echipe au ieșit nemulțumite după aspectul jocului.
Una peste alta, e un punct bun. Ne propunem o plasare cât mai sus, dar campionatul ligii a doua este foarte, foarte echilibrat, orice echipă poa’ să bată pe oricare. Deci, va fi o luptă până la finalul campionatului”.


Antrenorul principal al echipei bănățene, Alexandru Pelici-Drăghicescu (vezi, foto 29), a spus, la conferința de presă de la sfârșitul disputei: „Un joc în care meritam să plecăm, la finalul lui, cu toate cele trei puncte. Dar, lipsa de concentrare, chiar și la faza penalty-ului, a făcut ca jocul să se termine egal. Am jucat împotriva unei echipe cu jucători buni, în componență cu foști divizionari, o echipă care venea după o serie de meciuri mai puțin reușite, dar, care, la începutul acestui tur de campionat a fost, la un moment dat, pe locul 3. Le doresc mult succes în continuare!”
Referindu-se la execuția penalty-urilor pentru Ripensia, „principalul” echipei bănățene a rostit: „La Măgurele, a șutat Voinea, a dat gol. În mod normal, există o singură regulă: cel care scoate penalty-ul nu execută. În situația de față, n-a fost scos nici de Voinea, nici de Apro. Voinea era primul trecut, el a luat mingea și ...”
Despre evoluția mijlocașului George Monea, în acest joc, fotbalistul bănățean fiind integralist în acest meci, antrenorul Pelici a spus: „Îl felicit pe Monea! A făcut un joc bun, a dat siguranță. Ca și aport ofensiv, nu a fost foarte, foarte mare. A avut, în schimb, șansa de-a marca, după lovitura liberă”.

Din etapa a XI-a, Ripensia Timișoara nu a mai cunoscut vreo înfrângere în jocurile ligii secunde, dar a bifat două rezultate de egalitate, consecutiv, pe propriul teren. A fost, mai întâi, în etapa a XVII-a, în jocul cu echipa concitadină A.S.U. Politehnica, 1-1, iar acum, în etapa a XIX-a, ultima a turului, în fața echipei din Târgu Jiu, 0-0.
Echipa bănățeană a dobândit un total de 26 puncte, după jocurile din tur, dar, din păcate, trei puncte (la fel ca altor echipe), i-au fost retrase, formația A.S.C. Daco-Getica Bucureşti părăsind întrecerea înainte de finalul turului, prin urmare, potrivit regulamentului, toate echipele care-au jucat cu bucureștenii și i-au învins, acea victorie a fost anulată.
Prin urmare, Ripensia Timișoara a încheiat turul de campionat cu un total de 23 puncte, fiind situată pe locul 13 în clasamentul întrecerii, timișorenii, după 18 jocuri, bifând 5 victorii, 8 rezultate de egalitate și 5 înfrângeri, golaveraj 20-25.
Întrecerea continuă, anul acesta, cu încă două etape din retur, astfel că, Ripensia va evolua în prima etapă a returului, la Timișoara, sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 11, împotriva echipei A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş (locul 7, 27 puncte).


Până acum, în ultima etapă a turului ligii secunde de fotbal, s-au jucat meciurile: A.F.C. Dunărea Călăraşi-F.C. Metaloglobus Bucureşti 3-1, A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc-A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş 0-0, C.S. Sportul Snagov-C.S.M. Reșița 3-3, A.S. F.C. Universitatea Cluj-A.S.U. Politehnica Timișoara 0-0. Duminică, 24 noiembrie, la Arad, se va juca meciul A.F.C. U.T. Arad-F.C. Farul Constanța, de la ora 11:30, iar luni, 25 noiembrie și marți, 26 noiembrie, vor avea loc ultimele meciuri din tur, F.C. Petrolul Ploiești-S.C.M. Gloria Buzău (ora 18), respectiv, C.S. Mioveni-A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele (ora 17).