Sportivul timișorean Nini Dica a fost premiat în cadrul galei „Născut pentru Sport”, ce a avut loc miercuri, 27 noiembrie, la Timișoara. Jucătorul de tenis, în vârstă de 18 ani, a primit distincția la categoria „Speranțe”.
„Născut pentru sport” a fost un eveniment pe parcursul căruia li s-a arătat prețuirea unor sportivi precum Elisabeta Lipă, Maestră Emerită a Sportului, declarată de Federația Internațională de Canotaj, cea mai bună canotoare a secolului XX, boxerul Mihai Leu - Campion Mondial la profesioniști, categoria W.B.O., Medaliatele Olimpice, Simona Amânar (gimnastică) ori Simona Gherman (scrimă).
„O seară minunată alături de oameni deosebiți la Gala Excelenței Bănățene în Sport. Am fost onorat să fiu înconjurat de adevărate legende ale sportului romanesc, modele de reușită pentru generațiile tinere, campioni mondiali, olimpici, europeni. A fost cu adevărat emoționant”, a declarat, potrivit www.scmtimisoara.ro, sportivul Nini Dica.
Deși este încă junior, Nini Dica a renunțat după U.S. Open să mai participle la turneele rezervate sportivilor sub 18 ani, jucând doar la seniori.
„Anul acesta, mai am două turnee I.T.F. de 15.000 de dolari în Egipt și apoi îmi doresc să am un parcurs bun în 2020. Ținta mea e să urc în Top 500 A.T.P.”, a spus, potrivit www.scmtimisoara.ro, Nini Dica.
În ierarhia mondială a tenisului de câmp, Nini Dica se află pe locul 1088, în urma punctelor obținute în Serbia, România, Bulgaria și Tunisia. Nini a vorbit, pentru scmtimisoara.ro, și despre perioada junioratului: „A fost foarte frumoasă, chiar incredibil de frumoasă. Atmosfera de la turnee, mai ales de la cele de Mare Șlem, m-a impresionat. Acolo poți să-i vezi pe marii jucători, să înțelegi cum se antrenează și se comportă și chiar să schimbi mingi cu ei. M-am antrenat de-a lungul vremii cu Đjoković, cu Pospisil și Shapovalov, proaspăt finaliști ai Cupei Davis cu echipa Canadei, cu Krajinović, Đere sau Džumhur.”
În 2017, Nini Dica a fost declarat de Tennis Europe, jucătorul anului la categoria juniori U16. (C.S.)