Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a început pregătirile din acest an, în 4 ianuarie.
Revenirea echipei bănățene pe parchet, pentru pregătirea părții a doua a anului competițional, a avut loc fără câțiva handbaliști de bază. Căpitanul Cristian Fenici a fost convocat la echipa națională de seniori a României, pentru pregătirile Campionatului Mondial de Handbal din 2021, iar portarul echipei timișorene, Mohsen Babasafari, a fost convocat la naționala de handbal a Iranului.
Marius Sadoveac a lipsit de la prima reunire din 2020, fiind accidentat. Inter-ul drept, Marius Sadoveac, golgheter al echipei timișorene (77 goluri), a fost ales, în urma votului exprimat de antrenorii din Liga „Florilor”, respectiv Liga „Zimbrilor”, cel mai bun jucător român din Liga Națională de Handbal Masculin, în anul 2019.

Miloš Dragaš și Antonio Pribanić nu se mai află în rândul echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, încheindu-și, pe cale amiabilă, evoluțiile în culorile alb-violet.


În prima parte a lunii ianuarie, coordonați de antrenorul principal Pero Milošević și de antrenorul secund Lucian Ghiulai, handbaliștii echipei S.C.M. Politehnica Timișoara vor alterna pregătirea fizică și antrenamentele cu mingea. Pregătirea echipei timișorene se va desfășura pe plan local.
Vineri, 10 ianuarie, S.C.M. Politehnica Timișoara a susținut primul „amical” din această perioadă. În Sala Sporturilor „Constantin Jude”, echipa în alb-violet a desfășurat un meci de pregătire în compania echipei C.S.M. Reșița. La capătul unui joc plin de antren, cu multe faze spectaculoase, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut un rezultat favorabil, 30-25 (17-10, la pauză).
Au lipsit din acest joc, la S.C.M. Politehnica, coordonatorul Cristian Fenici (prezent cu naționala de handbal masculin a României, în Italia, la turneul preliminar pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2021. În primul ei meci al turneului, România a învins Georgia, 29-24, 5 din golurile „tricolorilor” fiind marcate de Cristian Fenici), Mohsen Babasafari, Marius Sadoveac, Răzvan Trif.
Staff-ul tehnic al echipei bănățene promovează tinerii handbaliști, în jocul amical cu echipa cărășeană fiind prezenți, printre marcatori, Alexandru Grad (inter stâng), campion național cu echipa de juniori II a clubului S.C.M. Politehnica Timișoara, în ediția trecută de campionat și Constantin Enculescu (pivot), sosit la S.C.M. Politehnica de la Centrul de Excelență, Sighișoara.
De asemenea, Antonio Bordeanu (inter drept), a fost inclus, joi, 9 ianuarie, în antrenamentul echipei în alb-violet. Tânărul handbalist timișorean este component al echipei de juniori II a Politehnicii Timișoara.


În „amicalul” cu C.S.M. Reșița, pentru S.C.M. Politehnica Timișoara au marcat: Ramon Șomlea (6 goluri), Vuk Milošević (5 goluri), Filip Marjanović (4 goluri), Flavius Cîmpan (4 goluri), Robert Năstăsie (4 goluri), Andrei Păiuș (3 goluri), Constantin Enculescu (3 goluri), Alexandru Grad (un gol). Pentru echipa cărășeană, cele mai multe goluri, în acest meci, au fost marcate de Mihai Dobra (6 goluri) și Claudiu Dediu (5 goluri).


C.S.M. Reșița și S.C.M. Politehnica Timișoara se vor reîntâlni sâmbătă, 11 ianuarie, la Reșița, pe parchetul din Sala Polivalentă, pentru un nou joc amical.
S.C.M. Politehnica Timișoara a încheiat prima parte a Ligii „Zimbrilor” pe locul 7, în clasament, cu un total de 23 puncte (din 14 jocuri, 7 a câștigat, două a încheiat la egalitate, în 5 a fost învinsă), iar C.S.M. Reșița a treminat pe locul 14 (ultimul), cu 4 puncte, prima parte a campionatului, din 14 jocuri, unul a câștigat, unul l-a terminat la egalitate, în douăsprezece meciuri fiind învinsă.
S.C.M. Politehnica Timișoara a câștigat Cupa României, ediția 2018/2019, iar în ediția 2019/2020 s-a calificat în „Final-Four”-ul acestei competiții.


Viitoarele jocuri amicale ale echipei S.C.M. Politehnica Timișoara se vor desfășura în zilele de 17 sau 18 ianuarie, la Dinamo Pančevo și, posibil, în 23 sau 24 ianuarie un alt „amical” cu o formație din Serbia.


Primul joc oficial al echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, în anul 2020, va avea loc în deplasare, împotriva echipei C.S. Minaur Baia Mare, joi, 30 ianuarie.