C.S. S.C.M. Timișoara, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, Dinamo „Știința” București si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca vor juca „Final Four”-ul Cupei României, ediția 2019/2020, la Cluj-Napoca, pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, în zilele de 9 și 10 februarie 2020.
„Leii” din Banat vor disputa primul lor joc din turneul ardelean, chiar împotriva echipei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, C.S.M. C.S.U. Oradea şi Dinamo „Ştiinţa” Bucureşti urmând să joace și ele pentru un loc în finală.


„Am văzut că jucăm cu U-BT, ca echipă A, ceea ce înseamnă că postura de gazdă ne revine nouă. Vom avea o presiune în plus, ghinionul nu ne-a ocolit. Am foarte mare încrede că echipa are capacitatea de a produce o surpriză mare la acest turneu. Până atunci ne vom concentra asupra partidelor din campionat”, a declarat antrenorul echipei bănățene, Dragan Petričević.


Referindu-se la jocul de baschet dintre C.S. S.C.M. Timișoara și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca din semifinalele Cupei României, ediția 2019/2020, președintele secției de baschet al S.C.M. Timișoara, Ilie Trițoiu, a declarat: „Pentru mine chiar nu conta adversarul, pentru că la un asemenea turneu nu contează valoarea loturilor, ci forma din ziua respectivă. Anul trecut ne-am bucurat că am căzut cu Dinamo în Cupa României şi, ne amintim cu toţii, foarte bine, ce s-a întâmplat. Sunt şanse egale pentru toate cele patru echipe. Aşa cum am spus, contează forma de zi, precum şi atitudinea din acele momente. Am încredere în antrenor şi în băieţi şi cred că vom face un turneu bun la Cluj-Napoca. De altfel, cele mai bune jocuri le-am făcut cu echipele din Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, toate cotate peste noi ca valoare. În ultimii patru ani, meciurile cu clujenii au fost foarte echilibrate, indiferent unde s-au jucat, sperăm să facem o figură frumoasă şi de această dată. Cel mai important este să avem tot lotul valid pentru turneul final. Va fi o competiţie aparte şi prin prisma faptului că meciurile se vor juca în Sala «Horia Demian», mai caldă şi mai primitoare, ceea ce înseamnă că vom evolua într-o atmosferă aşa cum ştiu clujenii să facă la meciurile de acasă”.


Municipiul Cluj-Napoca a obținut dreptul de a organiza turneul final al Cupei României pentru a doua oara consecutiv, în trecuta ediție, 2018/2019, B.C. C.S. Universitatea Sibiu reușind să câștige competiția ce s-a desfășurat în Sala Polivalentă „BT Arena”, după ce a învins în finală, 88:78, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea.


Cornel Seracin
Foto: Constantin Duma