Cea de-a doua fază a campionatului de baschet masculin din România a început. În prima etapă, C.S. S.C.M. Timișoara a jucat împotriva echipei campioane a României, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, iar la capătul celor 40 de minute a fost învinsă categoric, 61:83.
În primele trei minute, disputa a fost destul de echilibrată, „leii” din Banat abordând începutul de meci cu destulă încredere că pot realiza un rezultat bun. După mai bine de trei minute de joc, gazdele se aflau într-un avantaj fragil, în fața echipei campioane, 7-6. Treptat, treptat, echipa din Oradea a reușit să se distanțeze pe tabela de scor, iar cu două minute înainte de încheierea primei perioade avea avantaj destul de consistent, 11-21. Deși se părea că prima perioadă va fi câștigată de oaspeți la o diferență clară, nu a fost așa. „Leii” din Banat au punctat prin Troy Franklin jr. (trei puncte) și Miloš Komatina (3 puncte). Între cele două reușite ale echipei gazdă, oaspeții aveau să înscrie două puncte prin Nikola Marković. Bogdan Popa și Miloš Komatina, fiecare cu câte două puncte, au închis tabela primei perioade, aducând echipa bănățeană la două lungimi în spatele team-ului ardelean, 21-23, un rezultat mulțumitor, ce dădea speranțele unei perioade a doua la fel de strânse.
Cea de-a doua perioadă a fost una destul de săracă în puncte, cele două echipe înscriind în ultimele 10 minute al primei reprize un total de 25 puncte. Gazde au deschis seria punctelor acestei perioade, prin reușita lui Bogdan Popa, scorul general devenind egal, 23:23, dar, în urma a trei aruncări libere, oasepții au preluat conducerea scorului general, 23:26. Până la finalul perioadei, Timișoara avea să mai înscrie 6 puncte, iar oaspeții încă 14, astfel că scorul acestei perioade a fost unul clar în favoarea echipei campioane, 8-17, iar la pauză, avantajul scorului general era tot în favoarea echipei ardelene, 29:40.
La revenirea de la vestiare, la finalul perioadei a treia, C.S.M. C.S.U. Oradea avea să obțină un rezultat favorabil, la capătul primelor 10 minute ale părții a doua, 12-25, iar la scorul general își asigura un avantaj consistent, 41:65.
Finalul perioadei a patra a marcat un succes al gazdelor, 20-18, dar la scorul general, orădenii au obținut o victorie clară, 61:83, consolidându-și poziția de lider în clasamentul grupei. În această fază, echipele din Top 6 au pornit la drum cu toate punctele câștigate în prima fază a întrecerii.
Coșgheterul meciului a fost Miloš Komatina, cu un total de 19 puncte marcate pentru Timișoarei, de la echipa bănățeană mai înscriind, Bogdan Popa (11 puncte), Troy Franklin jr. (8 puncte), Nikola Pešaković (8 puncte), Mirel Dragoste (6 puncte), Lázár László (4 puncte), Sherwood Brown (3 puncte), Alexandru Coconea (două puncte). Pentru echipa campioană, cele mai multe puncte, de-a lungul acestui joc, au fost marcate de, Cătălin Baciu (15 puncte), Dragan Zeković (14 puncte), Kristopher Richard (13 puncte), Aaron Broussard (12 puncte).
Etapa viitoare, C.S. S.C.M. Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei Steaua București, luni, 3 februarie 2020, cu începere de la ora 19.


Cornel Seracin
Fotografia surprinde aruncarea de două puncte a baschetbalistului timișorean Troy Franklin jr., perioada a treia, scorul devenind, C.S. S.C.M. Timișoara-C.S.M. C.S.U. Oradea 36:45.