Echipa de fotbal Ripensia Timișoara a încheiat sâmbătă, 15 februarie, jocurile amicale programate pentru perioada de pregătire a mini-returului ediției 2019/2020 a celui de-al doilea eșalon de fotbal al României.
După întoarcerea din cantonamentul din Antalya, „Ripi” a susținut ultimele două jocuri de pregătire, la Timișoara, miercuri, 12 februarie și sâmbătă, 15 februarie.
Miercuri, 12 februarie, echipa în galben-roșu a întâlnit, într-un „amical”, pe terenul de la Baza 2 a Politehnicii, C.S. Crişul Chişineu Criş, echipă ce joacă în Seria 4 din Liga 3 și, care a încheiat turul pe locul 3 în clasament.
Echipa timișoreană avea să deschidă scorul în acest „amical”, prin Cosmin Sîrbu, iar la pauză conducea, 1-0.
În repriza a doua, chiar în debutul acesteia, partenera de pregătire a Ripensiei avea să restabilească egalitatea, 1-1, iar după aproximativ 10 minute de la golul egalizator, a preluat conducerea scorului, 1-2. Ripensia a reușit să egaleze pe finalul jocului, prin fundașul Alin Burdeț, astfel jocul încheindu-se la egalitate, 2-2.
De remarcat că, în acest „amical”, staff-ul tehnic al echipei timișorene a avut în probe un fotbalist sosit de la A.F.C. Hărman Brașov, Ștefan Răchișan, dar acesta nu a rămas în lotul Ripensiei.
Ultimul joc amical al Ripensiei Timișoara, în vederea pregătirii mini-returului ligii secunde de fotbal, ediția 2019/2020, a avut loc sâmbătă, 15 februarie, pe terenul de la Gara de Est a Timișoarei, Stadionul „Electrica”, tot în compania unei echipe din prima jumătate a clasamentului seriei a patra din liga a treia, C.S.C. Dumbrăvița (locul 6, la finalul turului).
Partenera de pregătire a echipei în galben-roșu avea să deschidă scorul în acest meci, în prima repriză, „Ripi” reușind să se impună chiar la finalul „amicalului” cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de atacantul Vlad Chera (după o pasă primită de la tânărul fundaș Alexandru Benea) și mijlocașul Alexandru Neagu, ultimul transformând o lovitură de la 11 metri.
Astfel, Ripensia Timișoara a încheiat seria jocurilor de pregătire cu un bilanț pozitiv, înregistrând, în opt jocuri, trei victorii, patru rezultate de egalitate și un rezultat nefavorabil.


La finalul „amicalului” cu echipa C.S.C. Dumbrăvița, antrenorul principal al echipei timișorene, Alexandru Pelici, a declarat: „Mulțumim lui Sorin și băieților de la Dumbrăvița, c-au venit să joace! Am întâlnit o echipă bine organizată, o echipă care împletește jucătorii cu experiență cu jucătorii tineri, o echipă disciplinată, arțăgoasă. Ne-a dat gol, din nou, la o fază foarte ușoară. Am primit ușor golul! Lipsă de marcaj la un corner, lucru care, din păcate, se repetă la noi. Am încercat să construim, am reușit, până la finalizare. Acolo păcătuim. Am ratat foarte, foarte mult, azi, din nou, dar e important că nu am cedat. Asta mă bucură. Am arătat determinare și ceea ce am promis suporterilor, cred că se vede deja; faptul că nu cedăm până-n ultima clipă”.


„Noi, din punct de vedere defensiv, ne-am descurcat destul de bine. Meciul a fost dominat de Ripensia, și-n prima, și-n a doua repriză. Noi am încercat să le ținem piept, cât am reușit. Spun eu că a fost un antrenament bun; ei, că și-au făcut câteva idei de atac, contra unei echipe care a avut ca prim obiectiv să se organizeze foarte bine defensiv și să joace pe contre de câte ori a putut (nu am prea putut, din păcate). Sincer, aș fi vrut să nu pierd, pentru că e important pentru noi să nu pierdem, însă, victoria celor de la Ripensia este meritată. Sută la sută, meritată!”, a declarat, printre altele, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei C.S.C. Dumbrăvița, Sorin Bălu.


Ripensia Timișoara a evolua, în jocul cu C.S.C. Dumbrăvița, în următoarea alcătuire: Horațiu Moldovan - Caius Lungu, Mihai Hecsko, Claudiu Apro, Andrei Macriţchii - Valerii Macriţchii, Tudor Călin - Ivan Urvanţev, Vlad Tudorache, Vlad Chera - Alexandru Popovici. Pentru Ripensia au mai jucat în acest „amical”, înlocuindu-și coechipierii, Alexandru Benea, Gabriel Stoi, Alexandru Neagu, Cosmin Sîrbu.


Ripensia Timișoara va susține primul ei joc oficial din 2020 pe propriul teren, la finalul săptămânii viitoare, împotriva echipei F.C. Metaloglobus București (locul 7, 31 puncte). Ripensia Timișoara a încheiat prima parte a ligii secunde de fotbal pe locul 14, cu un total de 24 puncte. De-a lugul primei părții a întrecerii, echipa în galben-roșu a susținut 21 de jocuri (unul, anulat, după ce a fost câștigat, 7-2, cu A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, echipa bcureșteană retrăgându-se din întrecere, chiar după meciul cu Ripensia de pe „Electrica”) și a câștigat 6 (unul anulat), 9 a încheiat la egalitate, iar 6 a pierdut.
Ripensia Timișoara și F.C. Metaloglobus București vor juca în cadrul etapei cu numărul douăzeci și doi a ligii secunde de fotbal, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 11, pe gazonul stadionului „Electrica”.

Cornel Seracin