De la primul antrenament din anul 2020, A.S.U. Politehnica Timișoara a susținut mai multe jocuri amicale, a legitimat, în lotul de jucători, încă doi fotbaliști, iar trei dintre „veteranii” echipei au confirmat rămânerea în alb-violet pentru încă câțiva ani buni.
După ce nou sosiții în lotul de jucători, Dorin Codrea, Dragoș Săulescu, Alexandru Pop și Nicolae Sofran au fost prezenți alături de „veterani” la primul antrenament din 2020, de la acel prim antrenament, până astăzi, au mai fost legitimați la A.S.U. Politehnica Timișoara, urmând să evolueze în tricoul alb-violet în mini-returul ligii secunde de fotbal, Alexandru Munteanu și, de curând, Sergiu Popovici.


Alexandru Munteanu joacă pe postul de mijlocaș și a sosit la echipa bănățeană liber de contract, urmând să evolueze în alb-violet o perioadă de un an și jumătate.
Fotbalistul are peste 170 de meciuri jucate în prima ligă de fotbal a României și 17 goluri înscrise în această ligă. Născut în anul 1987, Alexandru Munteanu a debutat la clubul din orașul natal, Mediaș, fiind junior la Gaz Metan, echipă de la care a plecat în anul 2017. A jucat și pentru A.C.S. Poli în prima ligă, după care a trecut în echipa Dunărea Călărași, care promovase pe prima scenă a fotbalului din România. În vara anului trecut, mijlocașul a obținut un transfer la echipa din Liga 2, Petrolul Ploiești pentru care a evoluat în 11 jocuri și a înscris un gol.
De remarcat că, noul sosit în echipa bănățeană are și exepriența cupelor europene intercluburi, evoluând, pe când juca la Gaz Metan Mediaș, în Liga Europa (fosta Cupa UEFA).
La puțin timp de la sosirea în echipa timișoreană, Alexandru Munteanu a oferit o scurtă declarație pentru site-ul oficial al echipei: „Vă salut! Am venit cu gânduri pozitive la Politehnica, un altfel de club, #unclubdiferit. Am reușit să mă alătur și eu «Băieților în Ghete», vreau să ajut la obiectivul, care zic eu este realizabil, și îmi doresc să formăm un grup și mai unit până la final. Vreau să legăm în continuare rezultate pozitive pentru că de la venirea antrenorului Tavi Benga echipa «nu a mai simțit» gustul înfrângerii. Eu mă bucur tare mult că am ajuns la Politehnica Timișoara. Am venit mai mult pentru Tavi Benga deoarece mă știu de mult cu el, pentru suporterii aceștia deosebiți și nu în ultimul rând pentru băieții din cadrul lotului cu care mă cunosc de mult timp”.


Sergiu Popovici este ultimul nou transfer la echipa bănățeană, noul sosit având experiență la nivelul primului eșalon de fotbal al României. Născut în anul 1993, Sergiu Popovci a fost junior la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara și a debutat în eșalonul doi al fotbalului din România la vârsta 17 ani, în primăvara lui 2010, la Fortuna Covaci. A trecut apoi la gruparea orașului său natal, Flacăra Făget, cu care a promovat în cea de-a treia ligă de fotbal a țării
În anul 2012, Sergiu Popovici a pășit în prima ligă, la echipa F.C. Vaslui, mai evoluând apoi la Voința Sibiu, Academica Argeș Pitești, F.C. Botoșani, Gaz Metan Mediaș, iar din toamna anului 2018, la Dinamo. A revenit la echipa de pe Cibin, la F.C. Hermannstadt, la începutul anului trecut.
Sergiu Popovici a evoluat în 102 meciuri pe scena primei ligi de fotbal a României, a marcat 4 goluri în Liga I și a fost internațional de juniori, U19, evoluând inclusiv în meciuri din preliminariile C.E. de juniori.
Sergiu Popovici poate juca fundaș sau mijlocaș și a semnat pentru A.S.U. Politehnica Timișoara un contract pe o jumătate de an, cu posibilitatea de prelungire.


Trei dintre „veteranii” din lotul Politehnicii Timișoara - Ioan Mera, Alin Ignea și Cristian Scutaru - și-au prelungit, la începutul lunii februarie 2020, contractele pe o perioadă de trei ani.


Primul joc amical al echipei A.S.U. Politehnica Timișoara, înainte de a intra în cantonamentul pe plan local, s-a desfășurat pe terenul sistentic din cadrul complexului Baza Sportivă nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara, în compania echipei ce evoluează în liga a patra, Timiș, A.C.S. Pobeda Star Bisnov (locul 8, la finalul returului).
Prin goluruile marcate de Ioan Mera, Nicolae Sofran, Dragoș Săulescu, Mircea Axente și Alin Manea, A.S.U. Politehnica Timișoara s-a impus, 5-1, în primul joc amical al stagiunii de pregătire.


A urmat perioada cantonamentului pe plan local, 27 ianuarie-5 februarie, „Băieții în Ghete” fiind cazați la Casa Politehnicii nr. 2, iar antrenamentele le-au susținut pe gazonul Arenei „Știința” și la Baza Politehnica nr. 2.
În cantonamentul local, echipa A.S.U. Politehnica Timișoara a intrat în următoarea alcătuire: Rareș Murariu, Mario Contra, Alexandru Borbely (portari), Călin Jurj, Nicolae Sofran, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Ionuț Coadă, Alexandru Cherecheș, Radu Motreanu (fundași), Cristain Dros, Raul Vidrăsan, Denis Radu, Alin Manea, Dragoș Săulescu, Bogdan Vasile, Fabio Trip, Dorin Codrea, Rodrigo Navas (sosit din Madrid), Alin Ignea (mijlocași), Mircea Axente, Alexandru Pop (atacanți). Antrenori, Octavian Benga (principal), Antonio Foale (secund).


A urmat primul joc al lui A.S.U. Politehnica în cantonamentul pe plan local. Partenera de pregătire a echipei în alb-violet a fost C.S.C. Ghiroda și Giarmata Vii, team ce evolueză în liga a treia, seria 4, iar la sfârșitul turului se află pe locul 8 în clasament.
Jocul s-a disputat pe gazonul Arenei „Știința” și a avut o durată de 95 minute, jucându-se o repriză de 50 minute și una de 45 minute. Jocul s-a încheiat la egalitate, 1-1, partenerea de pregătire a echipei în alb-violet deschizând scorul, prin Adrian Ungureanu, după care, la puțin timp, din lovitură de la 11 metri, Mircea Axente a stabilit scorul final, egalând pentru A.S.U. Politehnica.
Pentru acest joc, Radu Motreanu, Alexandru Cherecheș și Bogdan Vasile au fost accidentați, antrenorul echipei timișorene fiind nevoit să apeleze la câțiva juniori sub 17 ani. Astfel, echipele lui A.S.U. Politehnica au fost următoarele: în prima repriză: Mario Contra - Călin Jurj, Ioan Mera (c), Cristian Scutaru, Cristian Dros - Dorin Codrea, Alin Ignea - Dragoș Săulescu, Denis Radu, Ralph Kuhn - Mircea Axente. În repriza a doua: Rareș Murariu - Nicolae Sofran, Raul Vidrăsan, Ionuț Coadă, Denis Bot - Cristian Dros, Ionuț Gaşpar - Fabio Trip, Rodrigo Navas, Alin Manea - Alexandru Pop.


Ultimul joc al echipei timișorene susținut în timpul cantonamentului pe plan local a fost în compania echipei de ligă a treia, A.S. Fortuna Becicherecu Mic (locul 9, în clasamentul seriei patru, la finalul turului). Meciul s-a jucat pe terenul sintetic de la Baza 2 a Universității Politehnica, iar la finalul lui, „Băieții în Ghete” au obținut un nou rezultat favorabil, 5-2. Golurile echipei timișorene au fost înscrise de Mircea Axente, Alin Manea, Ionuț Coadă, Alexandru Pop și Raul Pintea (junior, aflat la primul său gol pentru o echipă de seniori).
Cu ocazia acestui joc amical a debutat în tricoul alb-violet Alexandru Munteanu. Au rămas, în continuare accidentați, Radu Motreanu și Alexandru Cherecheș. După acest joc, s-a renunțat la Rodrigo Navas.


A urmat jocul în care partenera de pregătire a echipei în alb-violet a fost C.S.C. Dumbrăvița, team de ligă a treia. Prin golurile marcate de Mircea Axente, A.S.U. Politehnica s-a impus cu 2-0, „amicalul” având două reprize, fiecare de 50 minute.
În acest meci amical nu au evoluat, fiind accidentați, Radu Motreanu și Dragoș Săulescu, iar Alexandru Borbely nu a jucat pentru că a fost convocat la lotul echipei naționale de juniori, U17, a României.
S-a aflat în probe la A.S.U. Politehnica Timișoara, fotbalistul Alin Turbatu (Sportul Snagov), fundaș, dar, se pare că nu a rămas în lotul echipei bănățene pentru a evolua aici în mini-retur.


Primul joc susținut în compania unei echipe din afara României a fost, pentru A.S.U. Politehnica Timișoara, în acestă perioadă de pregătire, cel cu echipa sârbă de ligă a treia, Radnički Zrenjanin. Jocul s-a desfășurat pe terenul sintetic de la Baza Politehnica nr. 2, iar la finalul lui, „Băieții în Ghete” au mai bifat un rezultat pozitiv, 3-1, prin golurile marcate de Alin Ignea, Alexandru Pop și Dorin Codrea (din lovitură de la 11 metri). Jocul s-a desfășurat pe o perioadă de aproximativ 100 de minute.


În fine, sâmbătă, 15 februarie, A.S.U. Politehnica Timișoara a susținut penultimul ei joc amical, parteneră de pregătire fiindu-i o echipă din liga a treia, C.S. Șoimii Lipova (locul 2 în clasamentul seriei a patra). Acest joc amical s-a disputat pe gazonul stadionului de la Baza 2 a Universității Politehnica.
Meciul s-a întins pe o durată de 100 minute (două reprize de câte 50 de minute fiecare), iar la finalul lui, prin golurile înscrise de Mircea Axente și Alexandru Munteanu (la primul său gol pentru A.S.U. Politehnica Timișoara), „Băieții în Ghete” s-au impus cu 2-1.
În acest meci amical, la A.S.U. Politehnica Timișoara a debutat noul sosit, Sergiu Popovici, în timp ce Cristian Dros și Radu Motreanu nu au jucat datorită faptului că au fost accidentați, iar Alexandru Borbely s-a aflat convocat la naționala de fotbal juniori, U17, a României.


După meciul cu Șoimii Lipova, antrenorul principal al echipei timișorene, profesorul Octavian Benga, potrivit site-ului www.sspolitehnica.ro, a declarat: „Am mai terminat un penultim test cu o echipă foarte bună de Liga a III-a. Sunt mulțumit în mare parte de acest antrenament. Ne-am creat foarte multe situații de a marca, dar din păcate am ratat unele ocazii rarisime. Am să le cer jucătorilor să fie mai concentrați și mai responsabili pentru că în meciurile oficiale din Liga a II-a adversarii nu te vor ierta. Pun aceste ratări și pe o lipsă de prospețime. Mai avem 2 săptămâni până începem și vom lucra astfel încât echipa să aibă o vigoare crescută. Legat de noul transfer, venirea lui Popovici: este un jucător pe care mi l-am dorit foarte mult. Am fost în contact cu el în ultimele 2 luni și chiar am devenit la un moment dat stresant pentru el. Prin venirea lui am adus un plus de valoare, de experiență. A venit în pragul nostru salarial și vreau să îl felicit pe această cale!”


Ultimul joc amical al echipei A.S.U. Politehnica Timișoara din această perioadă de pregătire a mini-returului ligii secunde de fotbal, va avea loc sâmbătă, 22 februarie, pe gazonul Arenei „Știința”, în compania echipei din cea de-a doua ligă a Serbiei, F.K. Zemun.

Cornel Seracin