După participarea la turneul final al Cupei României, „leii” din Banat au avut şapte zile libere, reunirea lotului având loc luni, 17 februarie.
Campionatul s-a întrerupt pentru acţiunile echipei naţionale de seniori a României, team angrenat în preliminariile Campionatului European de Baschet 2021, dar echipa de baschet masculin a Timișoarei va continua pregătirile pentru confruntările ce vor urma, susținând trei jocuri amicale.
Două din aceste jocuri amicale, C.S. S.C.M. Timișoara le va desfășura pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, joi, 20 februarie și vineri, 21 februarie, cu începere de la orele 19, în compania unei selecţionate americane care se află într-un turneu european ce include şi cinci meciuri în România.
Selecționata americană se numește Overseas Basketball Combines, iar antrenorul echipei timișorene, Dragan Petričević, este unul dintre evaluatorii de jucători ai acestui team.
Selecționata americană de baschet, Overseas Basketball Combines, are în componența ei sportivi fără contract.
Cel mai important nume din lotul selecționatei americane este Robert Sampson, jucător care a evoluat în N.B.A. G-League la Grand Rapids Drive. El are o experiență și în Europa în 2016 la K.K. Mornar Bar din Muntenegru.
Din staff-ul tehnic al echipei americane, pentru turneul din România, fac parte Joe Dinda (head of operations), James Blackburn (antrenor), Dragan Petričević (evaluator jucători din partea OBC) și Zafer Aktas (evaluator jucători din partea OBC). Zafer Aktas este antrenorul principal al echipei din prima ligă de baschet a Turciei, Bahcesehir College, team care a întâlnit în acest sezon, în F.I.B.A. Europe Cup pe B.C. C.S.U. Sibiu și C.S.M. C.S.U. Oradea. Dragan Petričević și Zafer Aktas fac parte din grupul de antrenori ai primului centru de pregătire tehnică de baschet avansat „state of the art”, Las Vegas Combine.
Overseas Basketball Combines a mai susţinut un turneu în România în luna februarie a anului trecut.


„Overseas Basketball Combines este un lot cu jucători dornici de afirmare, majoritatea sunt fără multă experienţă în afara Statelor Unite ale Americii, dar eu sunt convins că pentru noi vor fi două meciuri utile şi doar faptul că o grupare sportivă de peste Ocean ne vizitează oraşul, că jucătorii care o formează vor sta câteva zile la noi şi vor transmite mai departe impresii despre un oraş atât de frumos din România înseamnă mai mult decât doar meciurile pe care le vom disputa cu ei.
Pentru mine este o bucurie deosebită că ei vin pentru a doua oară în România. Sunt o grupare sportivă care îşi acoperă cheltuielile din fonduri proprii.
Îmi doresc să avem un public numeros, mai ales elevii şi studenţii să se bucure de spectacolul baschetbalistic pe care gruparea noastră îl organizează. Important este că ei ajung la Timişoara şi cu această ocazie vreau să mulţumesc cluburilor care vor juca aceste amicale cu ei. Trebuie să înţelegem cu toţii că promovarea oraşului Timişoara nu se face doar prin locuri în clasament, ci şi prin diferite acţiuni bilaterale care aduc beneficii de imagine oraşului nostru”, a declarat antrenorul principal al echipei timișorene, Dragan Petričević.


C.S. S.C.M. Timișoara va susține cel de-al treilea ei meci de pregătire din actuala pauză competiţională, marți, 25 februarie, cel mai probabil la Oradea, în compania formaţiei maghiare Alba Fehervar, participantă la ediția 2019/2020 a F.I.B.A. Europe Cup. Echipa maghiară Alba Fehervar se află într-un stagiu centralizat de pregătire la Oradea și va susține duminică, 23 februarie, un joc amical în compania echipei gazdă C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, campioana României la baschet masculin.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro