Pentru a se evita riscurile epidemiei de COVID-19, Federația Română de Fotbal se aliniază deciziilor luate în ultimele zile de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și decide să suspende toate competițiile până pe data de 31 martie 2020.


„Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea F.R.F., printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România. Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, F.R.F. consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate”, se arată, printre altele, într-un comunicat dat publicității pe site-ul oficial al F.R.F., www.frf.ro.


În urmă cu două zile, F.R.F. a hotărât să amâne toate competițiile de fotbal pentru copii și juniori, „Final Four”-ul Cupei României la futsal, turneul ce a fost programat să se desfășoare miercuri, 11 martie, la Miercurea Ciuc, a fost amânat. În urma deciziei de joi, 12 martie 2020, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 futsal, Liga 2 futsal și competițiile de la nivel județean sunt amânate până pe 31 martie. „În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări”, se arată în comunicatul postat pe www.frf.ro.


Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro