Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul Federației Române de Baschet s-a întrunit într-o ședință extraordinară, vineri, 20 martie 2020 și a luat decizii ținând cont de noua situație impusă de epidemia de coronavirus, instituirea stării de urgență pe teritoriul României și prioritatea de protejare a stării de sănătate a tuturor participanților la întrecerile de baschet din România.
Astfel, decizii luate sunt următoarele:
1. - prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competițiilor oficiale de baschet organizate sub egida F.R.B./A.J.B./A.M.M.B. până la încheierea stării de urgență pe teritoriul României;
2. - interzicerea tuturor antrenamentelor sportive colective pe durata stării de urgență pe teritoriul României.
3. - amânarea Adunării Generale Ordinare, convocată inițial pentru data de 14 aprilie, pentru o dată ulterioară, care va fi aprobată de Consiliul Director al F.R.B..


„Totodata, Federația Română de Baschet apreciază măsurile luate de majoritatea cluburilor pentru protejarea stării de sănătate, dar și a protecției sociale, a propriilor sportivi, antrenori, tehnicieni și specialiști. Reamintim că, în această perioadă, sănătatea și siguranța participanților la activitatea baschetbalistică din România sunt aspecte prioritare pentru noi toți. Recomandăm tuturor cluburilor să depună toate eforturile pentru a-și proteja jucătorii/antrenorii/specialiștii, indiferent de naționalitatea lor, ținând cont de deciziile tot mai drastice luate de autoritățile tuturor statelor din lume, legate de limitarea sau interzicerea deplasărilor peste graniță”, se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul Federației Române de Baschet, www.frbaschet.ro.


În același comunicat oficial, F.R.B. își exprimă bucuria că nu există, până în acest moment, niciun participant în competițiile de baschet din România care să fie infectat cu noul coronavirus și că ține seama de toate opiniile și informațiile pe care cluburile din Liga Națională de Baschet Masculin și Liga Națională de Baschet Feminin le trimit către federație.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro