Și-n vremuri de întrerupere a activității sportive, sportivii și susținătorii sportului promovează sănătatea, cu toții confirmând cele spuse odată de scriitorul și publicistul român George Călinescu, cum că „Sportul reprezintă vigoarea vitală a umanităţii”.
Astfel, fostul finanţator al clubului de rugby Timişoara Saracens, Dan Dinu, se implică în susținerea echipei medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, echipă medicală care a reușit să vindece, până acum, peste 50 de bolnavi infectați cu noul tip de coronavirus. Prin Asociaţia „Rugby 4 Timişoara”, Dan Dinu, de implicarea căruia, în sport, se leagă cea mai prodigioasă perioadă a rugby-ului bănăţean, în urma unei discuţii cu doctorul Cristian Oancea de la spitalul de boli infecţioase din Timișoara, a comandat trei ventilatoare ATI S1100. Și alți actuali sau foşti conducători ai clubului bănățean s-au alăturat demersului omului de afaceri timișorean, întreaga „ovalie” din Banat fiind chemată să se alăture.
Într-o postare publică, susținătorul „ovaliei” bănățene, Dan Dinu, a povestit despre primul său contact cu spitalul timişorean, înainte de prima performanță pe care avea să o obțină cu echipa de rugby a Timișoarei, la puțin timp după ce a devenit principalul finanțator al acesteia. Înainte de finala Cupei României, jucată de R.C.M. Universitatea de Vest Timișoara, la Alab-Iulia, împotriva echipei C.S.M. Știința Baia Mare, în decembrie 2011, unul dintre rugby-știi echipei bănățene, David Palu, a fost internat în spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, fiind suspect de o formă de hepatită.


„Toată echipa era distrusă. Îți lipsea numărul 10. Acel număr 10, care este atât de important în orice joc de echipă. Cu capetele în pământ, am plecat spre Alba Iulia și ne-am întors victorioși. La întoarcere, lumea ne aștepta în centrul urbei, ca să ne umple de felicitări și să împărtășim împreună bucuria primei cupe. Băieții au zis, prima dată ne oprim la spital, la David, să-i dăm medalia de campion. Și așa a fost. Am văzut atunci, 30 de bărbați cât muntele, care la întâlnirea cu David au izbucnit în lacrimi.
David era parte din noi. (...). Eram o echipă. Era un nod al puterii, al frăției și al respectului de sine. Clădit prin efort, încredere și suferință”, a povestit Dan Dinu în postarea publică, referindu-se la primul contact pe care l-a avut cu spitalul timişorean.


În aceeași postare, fostul finanțator al echipe de rugby a Banatului a făcut o paralelă între acel moment în care David Palu s-a aflat în îngrijirea medicilor de la „Dr. Victor Babeș”, medici care l-au vindecat, și pacienții care se află acum intrenați pentru a fi vindecați de boala infecțioasă cauzată de noul tip de coronavirus: „Aceiași doctori și îngeri îi regăsim între zidurile aceluiași spital. Doar că David, de această dată, e altul. Să nu-l lăsați pe «David» să moară! Fiți alături de spitalul «Victor Babeș»!”, a transmis Dan Dinu. Donațiile pentru achiziționarea celor trei ventilatoare ATI S1100 necesare Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, pot fi făcute în contul Asociația „Rugby 4 Timișoara” RO17BRDE360SV26026443600 (B.R.D. Timișoara).


Omul de afaceri timișorean a precizat, pentru toți donatorii, faptul că, „noi ne vom asigura că spitalul «Victor Babeș» va primi aparatura medicală din banii pe care tu îi donezi. Totul va fi transparent și vom justifica totul până la ultimul leu”.


Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro