Echipa de fotbal A.S.U. Politehnica Timișoara se alătură medicilor timișoreni în demersul domniilor lor de a vindeca cât mai mulți bolnavi infectați cu noul tip de coronavirus.
Suporterii echipei timișorene, grupați sub numele „Druckeria”, finanțatorii echipei de fotbal, resimt, la fel ca întreaga suflare a fotbalului mondial, momentele grele pricinuite de întreruperea „sportului rege” și, pentru că doresc să se implice în sprijinirea comunității, oferă, gratuit, o mână de ajutor tuturor celor care desfășoară muncă de la domiciliu. „Nu contează dacă ești IMM, PFA sau persoană fizică, oricine poate avea nevoie de ajutor”, au transmis reprezentanții suporterilor echipei Poli Timișoara.
Reprezentanții „Druckeria” invită pe toți cei care au nevoie de ajutorul lor să-i contacteze printr-un mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar cei care vor da curs acestei invitații, urmează să fie ajutați.
Pentru că fotbalul este întrerupt, un grup de tineri poliști a întreprins un nou proiect pentru clubul bănățean. Denumirea oficială a acestui proiect este Politehnica Timișoara ESports și se desfășoară în mediul online, păstrându-se astfel contactul între suporterii care duc dorul fotbalului adevărat.
În acest mediu online, în cadrul acestui proiect, se va organiza un meci-eveniment disputat pe consolă, între echipele de ESports ale Politehnicii și Rapidului. Evenimentul va avea loc duminică, 5 aprilie, cu începere de la ora 19 și va fi transmis pe canalul de Youtube al clubului timișorean.
Pentru această întâlnire specială pot fi achiziționate bilete, la fel ca pentru un meci real. Banii obținuți din vânzarea acestor bilete vor fi redirecționați către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr.Victor Babeș” din Timișoara, pentru a fi folosiți la suplimentarea stocurilor de echipamente de protecție personală pentru medici și asistente, în acest mod, întreaga suflare a fotbalului în alb-violet susținând activitatea personalului medical aflat în prima linie pentru eradicarea efectelor devastatoare ale Covid-19.
Se poate dona, trimițând SMS la numărul 8841 cu textul DONATIE (2 EUR/SMS), direct în contul spitalului - Cont RO84RNCB0255113757760002 (Asociația „Dr. Victor Babeș” Timișoara, CUI 18737642), cont deschis la B.C.R.

Cornel Seracin
Foto: www.sspolitehnica.ro