Echipa de handbal S.C.M. Politehnica Timișoara este solidară cu personalul medical aflat în prima linie pentru a vindeca bolnavii infectați cu noul tip de coronavirus. Astfel, componenții echipei au decis să cedeze o parte din veniturile lor pe perioada situației de urgență și să ofere suport financiar pentru două asociații medicale aflate în situația de a trata bolnavii de COVID-19. Este vorba despre Asociația „Dr. Victor Babeș”, coordonată de prof. dr. Virgil Musta și către Asociația Non Profit A.T.I. „Aurel Mogoșeanu”, coordonată de prof. dr. Dorel Săndesc.


Într-un interviu publicat pe pagina de facebook a clubului timișorean, întrebat despre această inițiativă, căpitanul și coordonatorul de joc al echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, Cristian Fenici, a declarat: „...unul dintre jucători a avut ideea de a ne implica și noi; toți ceilalți băieți au răspuns pozitiv, pentru că am văzut că țara trece printr-o situație grea, iar orașul are nevoie de orice fel de sprijin. Știm prin ce trec cadrele medicale din spitale, cu atâtea neajunsuri, iar din cât se strânge și de la noi vrem să-i ajutăm pe cei care sunt în prim planul luptei pentru însănătoșire”.


Odată cu acest demers, hadbalul în alb-violet și susținătorii săi au început să direcționeze donații către cele două asociații mai sus amintite, prin intermediul Asociației Sportive Clubul de Handbal Politehnica Timișoara și prin contul RO32PIRB3701742366001000, deschis la First Bank Sucursala Timișoara, cu toții alăturându-se oamenilor din linia întâi, personalului medical, pentru sănătate.
Donanțiile pot fi efectuate prin intermediul contului deschis la banca mai sus amintită, prin completarea, la detaliile tranzacției „Donație în Timișoara pentru pandemia Coronavirus”. Reprezentanții Asociației Sportive Clubul de Handbal Politehnica Timișoara, transmit donatorilor că, „banii vor fi distribuiți în mod egal către cele două asociații”.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro