După amicalele caritabile cu Rapid, înscrierea în Romanian Virtual Football League VPG FIFA PRO CLUBS PS4 (campionat virtual de fotbal) și SuperCupa #jucămdeacasă (competiție organizată de Federația Română de Fotbal Virtual), echipa de ESports a Politehnicii Timișoara va susține primul meci internațional din istoria ei, duminică, 19 aprilie, cu începere de la ora 21. Echipa în alb-violet va evolua sub numele de Peluza Sud Timișoara, iar partenera ei de întrecere va fi galeria echipei Borussia, Nordkurve Mönchengladbach, cele două galerii fiind în relații de prietenie încă din anul 2008, de la an la an această prietenie devenit tot mai consolidată.


Revenind la cele două amicale caritabile Poli-Rapid, încheiate, 1-1 și 1-3, ambele jucate pe consolă, în urma celor 329 bilete vândute în mediul virtual a fost adunată suma totală de 4.935 lei, amicalele caritabile înregistrând peste 9.000 de vizionări.
Inițial, toată această sumă a fost stabilită a se îndrepta spre Spitalul de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, pentru a susține medicii de acolo în lupta lor contra virusului COVID-19, dar, pentru că acest spital este copleșit de donații din partea societății civile, organizatorii celor două meciuri caritabile au decis să redirecționeze suma strânsă tot în folosul luptei de învingere a pandemiei de coronavirus. Astfel, o parte din acești bani au fost donați pentru producerea de viziere de protecție către inițiativa lui Cosmin Ivănescu care și-a transformat expoziția de trenulețe de la etajul Gării de Nord a Timișoarei, în atelier de producție pentru viziere de protecție destinate personalului medical din linia I. Din suma direcționată spre această inițiativă s-au susținut costurile a 1.200 de viziere pentru spitalul C.F.R. din Timișoara și spitalul municipal din Lugoj. Cealaltă parte din banii rezultați din biletele vândute, a fost folosită pentru achiziționarea de alimente pentru cinci persoane de peste 80 de ani, fără sursă de venit.


Primul meci internațional din istoria echipei de ESports a Politehnicii este considerat pe propriul teren, față în față fiind suporterii echipei în alb-violet, Peluza Sud Timișoara și suporterii echipei germane Nordkurve Mönchengladbach, Borussia Mönchengladbach găsindu-se, la întreruperea întrecerii din campionatul Germaniei (etapa a XXV-a), pe locul 4 al clasamentului din Bundesliga.
Pentru meciul de FIFA Pro Clubs PS4 dintre Peluza Sud Timişoara şi Nordkurve Mönchengladbach, suporterii sunt îndemnați să achiziționeze bilete în mediul virtual, accesând pagina de internet a clubului bănățean, www.sspolitehnica.ro. „Solidaritatea şi ataşamentul vostru se pot face din nou simțite prin achiziționarea de bilete virtuale. Mai mult, stați cu ochii pe noi, vom avea o nouă surpriză şi pe online shop”, au scris organizatorii acestui joc, în îndemnul lor către suporteri pentru a cumpăra bilete, pe pagina de facebook a clubului bănățean.
Prețul unui bilet este de 15 lei, iar jocul se va transmite în direct pe canalul de YouTube al Politehnicii Timișoara.
Până acum, în achiziținarea biletelor pentru acest meci pe consolă s-a atins pragul de 800, organizatorii acestui joc fiind foarte încântați de această reușită, exprimându-și, prin intermediul unei postări pe pagina de facebook a clubului timișorean, mulțumirea pentru mobilizarea suporterilor bănățeni și a tuturor suporterilor fotbalului, fie el și pe online: „Mobilizarea este exemplară și ne înclinăm în fața voastră! Acum e momentul să dăm cu toții #maximumpentruPoli! Vă mulțumim tuturor pentru implicare!”.
Încasările rezultate în urma acestui eveniment vor completa bugetul clubului bănățean, afectat în această perioadă de întreruperea fotbalului în iarbă.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/sspolitimisoara