Vești, cât de cât bune, sosesc dinspre handbal! Federația Română de Handbal, după o videoconferință a Consiliului de Administrație, a decis că anul competițional intern se va încheia până la finalul lunii iunie 2020. Jocurile se vor desfășura, însă, fără spectatori în tribune.
Pentru a grăbi încheierea ediției 2019/2020 a Ligii „Zimbrilor”, Federația a decis să renunțe la play-off, play-out, în campionat urmând să se dispute etapele rămase din sezonul regulat și restanțele.
Potrivit unui comunicat al F.R.H., în data de 31 mai 2020 se vor disputa restanțele etapei a X-a și a XXIII-a, A.H.C. Potaissa Turda-C.S. Dinamo București și S.C.M. Politehnica Timișoara-C.S. H.C. Buzău, iar între 9-11 iunie, sub formă de turneu, etapele XXIV, XXV și XXVI.


Rămas la Timișoara, pe toată perioada stării de urgență, antrenorul principal al echipei bănățene, Pero Milošević, a vorbit astfel despre partea de final din acest an competițional: „Cred că e o decizie bună ca sezonul să se încheie prin disputarea tuturor meciurilor din sezonul regulat și a celor rămase din Cupă. Va fi, în același timp, foarte greu pentru jucători să facă față unor săptămâni intense, după aproximativ două luni de pauză. Cel mai important este să trecem sănătoși de această perioadă de urgență și apoi să avem condiții corespunzătoare pentru a reveni. Nu e totuna să te pregătești în sala de forță sau acasă, în propriul apartament. Nu știm nimic, deocamdată, despre un moment al reunirii; trebuie, în primul rând, să respectăm izolarea până la mijlocul lunii mai, pentru că nici în sală nu putem intra mai repede de acest termen.”


„Final Four”-ul Cupei României, ediția 2019/2020, rămâne să se dispute la Constanța, dar în zilele de 24 și 25 iunie 2020, semifinalele programând jocurile, S.C.M. Politehnica Timișoara-A.H.C. Dobrogea Sud și C.S. Dinamo București-C.S.M. Bacău (ambele jocuri în data de 24). Semifinala Cupei României, C.S. Dinamo București-C.S.M. Bacău, va conta și pentru jocul restanță din campionat, cele două echipei neîntâlnindu-se pe parchetul de joc în cadrul etapei a XX-a, astfel că jocul lor din acea etapă a rămas un joc restanță, rezultatul din Cupă fiind valabil și pentru meciul celor două din etapa a XX-a din Liga „Zimbrilor”.
Revenind la echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, șase meciuri va mai disputa echipa în alb-violet în acest final de an competițional, patru jocuri în campionat (cu C.S. H.C. Buzău, A.H.C. Dunărea Călărași, C.S.M. Reșița și C.S.M. Bacău) și două în Cupa României (semifinala cu A.H.C. Dobrogea Sud Constanța și una din finale, finala mare sau finala mică).

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro