Într-o formulă aproape completă, echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a reluat, după mai bine de trei luni, antrenamentele pe pista Arenei „Știința”. Echipa timișoreană și-a schițat un program de pregătire în raport cu datele anunțate de Federația Română de Handbal pentru startul viitoarei ediții a Ligii „Zimbrilor”.


„Noi ne-am făcut un program, ținând cont de datele de începere ale competițiilor oferite de Federația Română de Handbal. Și datele, la rândul lor, sunt relative și depind de aprobarea Guvernului, dacă se va permite începerea antrenamentelor în sală și dacă data de start a campionatului rămâne 19 august. Noi trebuie să lucrăm pe niște date, așa cum ne-au fost ele oferite, dacă ele se vor modifica, ne vom adapta programul și noi”, a declarat, potrivit paginii de facebook a echipei S.C.M. Politehnica, antrenorul principal, Vlad Caba.


Noii handbaliști care vor evolua în tricoul echipei S.C.M. Politehnica Timișoara în viitorul an competițional 2020-2021, sunt anunțați, Sergio Barros (extremă stânga, 28 de ani), Aleksandar Milenković (portar, 28 de ani), Aron Dedu (inter stâng, 20 ani) și Călin Dedu (pivot, 17 ani) și Liviu Caba (centru, 20 ani).
Sergio Barros a sosit de la echipa spaniolă Ángel Ximénez Puente Genil, iar de-a lungul carierei, a mai jucat pentru Sporting Lisabona (Portugalia), Eurofarm Rabotnik (Macedonia de Nord) și Nilüfer Beledyespor Bursa (Turcia). Sergio Barros are la activ 50 de selecții în naționala de handbal seniori a Portugaliei. Aleksandar Milenković vine de la RK Novi Pazar (Serbia), însă a mai jucat și pentru RK Partizan și Metaloplastika Sabac în țara natală.
Liviu Caba a fost transferat la Poli Timișoara de la echipa C.S.M. București, timișoreanul fiind deținător al titlului de Campion Național cu echipa de juniori 1, CSM București, la finalul anului competițional 2018-2019 și inclus în rândul celei mai bune echipe a Turneului Final Juniori I (valoare) de la Cluj-Napoca, handbalistul având şi două prezențe în lotul de handbal seniori al României. În scurtul an competițional trecut, Liviu Caba a marcat pentru C.S.M. București 28 de goluri.
Frații Dedu, Aron și Călin, sunt lideri de generaţie, campioni naţionali la juniori 1 cu C.S.M. Bucureşti, în anul competițional 2017-2018 şi componenţi ai loturilor naţionale de juniori şi tineret.
La Poli Timișoara, nu vor mai evolua în anul competițional viitor, Raul Bote (pivot) și Robert Rusu (portar), primul, împrumutat la C.S.M. Reşiţa și va fi transferat definitiv la acest club, iar cel de-al doilea a fost transferat la C.S.M. Focşani, unde a ajuns și Filip Marjanović.
Programul de pregătire al echipei S.C.M. Politehnica Timișoara pentru primele 10 zile din luna iulie va cuprinde teste pentru viza medicală, antrenamente în sala de forţă, în aer liber şi antrenamente în Sala „Constantin Jude”, după deschiderea oficială a acesteia, toate acestea urmând să se facă cu respectarea legislaţiei şi a regulilor specifice crizei sanitare.
Până la începerea jocurilor oficiale, echipa timișoreană are în vedere și câteva jocuri amicale, posibil, o „dublă” cu C.S.M. Reșița, un joc cu o echipă din Serbia, apoi un turneu amical la Baia Mare, după care, jocurile din Cupa României, pe care team-ul bănățean le-ar putea folosi ca un mijloc de pregătire.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica