Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a demarat campania de completare a lotului de jucători în vederea startului viitorului an competițional, 2020/2021. Această completare este necesară, în condițiile în care mai mulți baschetbaliști, care în trecutul an competițional au evoluat pentru „leii” din Banat, și-au încheiat înțelegerile cu echipa, iar în viitoarea stagiune nu se vor mai afla în alb-violet. Printre aceștia se numără Troy Franklin, Bogdan Penciu, Bogdan Popa, Amaury Gorgemans etc.


„În ciuda listei stufoase de plecări, noi, în această perioadă, ne-am ocupat de alcătuirea lotului, iar dacă nu am făcut anunțuri nu înseamnă că nu am găsit variante pentru înlocuirea jucătorilor care au plecat. Primul pe lista pe care o anunțăm este Alexandru Olah, cel mai bun jucător timișorean al momentului și component al lotului național. Aducerea sa are o dublă semnificație. Pe lângă faptul că am obținut semnătura unui jucător bun, am reușit după zece ani să-l aducem înapoi la Timișoara, să-l repatriem. Îi spun bun venit lui Alex, mi-am dorit foarte mult transferul său la Timișoara și, cu această ocazie, vreau să-i mulțumesc domnului director Vasile Rușeț pentru deschiderea totală și colaborarea bună în perfectarea acestui transfer”, a spus Dragan Petričević, antrenorul principal al echipei timișorene și manager al secției de baschet din cadrul S.C.M. Timișoara.


Alexandru Olah, pivotul echipei naționale a României, un produs al sportului cu mingea la coș din municipiul Timișoara, după zece ani petrecuți în străinătate, revine așadar în baschetul timișorean. Alexandru Olah și-a dat acordul să evolueze în alb-violet și se va afla la dispoziția antrenorului-manager Dragan Petričević în momentul începerii pregătirilor pentru viitorul an competițional. Olah a semnat cu C.S. S.C.M. Timișoara un contract valabil pentru următoarele două stagiuni de baschet.


„După zece ani mă întorc la Timișoara, este o senzație extraordinară. Am jucat aici chiar și în sala Olimpia, am câștigat un campionat de juniori înainte să plec din țară. Nu am crezut că mă voi întoarce atât de repede, însă mă bucur foarte mult că am făcut acest pas. Mă simt relaxat în acest moment. Întoarcerea mea acasă este cea mai bună decizie pe care puteam să o iau. Sunt alături de familia mea, care m-a susținut în cei zece ani petrecuți departe de casă. În ceea ce privește sezonul viitor, vrem să ajungem cât mai sus, încercăm să obținem o performanță maximă. Abia aștept să-i întâlnesc pe suporterii timișoreni, sper să ne bucurăm împreună de un baschet extraordinar”, a declarat Alexandru Olah.


Cristian Mocrițchi, fundașul în vârstă de 20 ani, a semnat un nou contract cu echipa de baschet masculin a Timișoarei, după ce, în stagiunea precedentă, a evoluat la C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc.
Baschetbalistul Cristian Mocrițchi a fost adus la Timișoara de la Arad în urmă cu patru ani, fiind crescut la școala de baschet a lui Zsigmond Bobróczkyi, baschetbalistul care și-a adus contribuția sa la promovarea echipei de baschet masculin a Timișoarei pe scena primei ligii de baschet din România, în anul 1987.
Un singur sezon a stat departe Cristian Mocrițchi de baschetul timișorean. 


„Mă bucură revenirea mea pe Bega, aici fiind mediul în care am crescut de la junior la senior. Am încredere în tot colectivul și în faptul că sub comanda antrenorului Dragan Petričević vom face un sezon cât mai bun, bineînțeles, și cu ajutorul fanilor. Consider că sezonul petrecut la Miercurea Ciuc a fost un pas înainte în cariera mea, având mai multe minute acumulate și simțind că am un rol în echipă. Țin să-i mulțumesc pe această cale antrenorului Lászlófy Botond pentru încrederea și sprijinul pe care mi le-a acordat”, a declarat Cristian Mocrițchi.


C.S. S.C.M. Timişoara a ajuns la un acord cu încă doi baschetbaliști pentru anul competițional 2020/2021, Lewis Dolphin Stallworth IV (foto) şi Nikola Gajić urmând să evolueze pentru echipa bănățeană.
Stallworth se află la prima experiență în România, în trecutul an competițional evoluând în Superliga din Ucraina, pentru B.C. Zaporizhya. Baschetbalistul are 24 de ani, măsoară 1,85 metri şi s-a născut la Newhall, în statul California, S.U.A., iar poziţia sa de bază este cea de conducător de joc. A mai evoluat pentru echipele UTEP Miners, Citadel Bulldogs şi Texas-RGV Vaqueros.


„Sunt încântat să evoluez pentru S.C.M. Timişoara în cel de-al doilea meu sezon la nivel profesionist. România este o ţară frumoasă, un loc grozav în care să locuieşti, iar campionatul de aici are echipe care joacă împotriva unor formaţii de top din Europa. Antrenorul Dragan Petričević şi ceilalţi componenţi ai staff-ului mi-au oferit şansa de a semna cu Timişoara şi de a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor acestei echipe. Am speranţa că ne vom ridica la cel mai înalt nivel. Antrenorul şi-a exprimat încrederea în mine ca jucător şi mi-a prezentat o oportunitate de a face un pas mare în carieră după sezonul petrecut în Ucraina. Abia aştept să vin în România şi să încep munca, să ajut la obţinerea unor performanţe importante. Ne vedem în curând!”, a declarat Lewis Dolphin Stallworth IV.


Nikola Gajić are 29 de ani și evoluează pe postul de fundaş. A jucat pentru echipa K.K. Bratunac, în Bosnia-Herţegovina, şi la B.C.M. U. Piteşti.
De-a lungul carierei a mai jucat la Jacksonville Juco (S.U.A.), Stephen F. Austin State University (S.U.A.), O.K.K. Spars Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), Sixt Primorska (Slovenia), B.C. Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Herţegovina) şi Helios Suns Domzale (Slovenia).


„Sunt foarte bucuros că voi evolua la S.C.M. Timişoara. Toată lumea vorbeşte despre frumuseţea acestui oraş şi despre faptul că are suporteri grozavi care iubesc baschetul. Vom lupta cu toate puterile, vom da totul pentru a obţine rezultate pozitive”, a spus Nikola Gajić.

Cornel Seracin
Foto: www.unitedhoops.ro