În 22 și 23 august 2020, s-au desfășurat la Arad ultimele două etape (a III-a și a IV-a) ale Campionatului Național Individual de Supermoto, iar la clasa SOpen, sportivul timișorean, legitimat la Clubul Sportiv VN Motorsport, Vlad Neaga, a obținut titlul de Campion al României, cu maxim de puncte în clasamentul general al competiției.


„Mă bucur că am reușit să închei acestă competiție de pe poziția de Campion Național Supermoto SOpen 2020, o competiție care s-a desfășurat în ciuda greutăților aduse de pandemia Covid-19 echipelor, piloților și organizatorilor. Îi felicit din toată inima pentru implicare și participarea numeroasă! Din nefericire, publicul a fost cel mai afectat de restricțiile impuse de organizatori, neputând asista live la spectacolul curselor și la bucuria de după, împreună cu echipa mea! De aceea, dedic această victorie, acest al șaselea titlu de Campion Național Supermoto SOpen, tuturor susținătorilor, fanilor mei, publicului iubitor al acestui sport extraordinar, motociclismul!”, a declarat Vlad Neaga după ce a câștigat întrecerea.


Vlad Neaga a înregistrat rezultate foarte bune încă din calificări, sportivul timișorean plecând din pole position în ambele etape, desfășurate sâmbătă și duminică. Tânărul pilot timișorean a câștigat fiecare manșă, din cele două obligatorii ale fiecărei etape de concurs.
În prima manșă, disputată duminică, 23 august 2020, un pilot din competiție a încercat o depășire pe interior a sportivului timișorean, atingându-i roata din față a motocicletei, fapt care l-a scos pe liderul campionatului, Vlad Neaga, în decor, obligându-l să piardă secunde până la revenirea lui pe circuit. Acesta a reintrat în cursă de pe poziția a patra și a început urmărirea piloților din față, depășindu-i spectaculos, unul câte unul, încât, după două tururi, a revenit în fruntea plutonului, câștigând manșa la o diferență destul de mare față de ceilalți piloți angrenați în cursă.

Cornel Seracin