Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a disputat cel de-al treilea ei meci din cel de-al doilea turneu desfășurat la Sfântu Gheorghe, joc ce a contat pentru etapa a opta din Liga Națională de Handbal Masculin. Adversara echipei timișorene a fost A.H.C. Dobrogea Sud, echipă pe care team-ul bănățean a întâlnit-o și în semifinalele Cupei României, tot la Sf. Gheorghe, înainte de începerea noii ediții de campionat.
Deși constănțenii erau considerați ca fiind cu prima șansă la obținerea celor trei puncte, prognosticul a fost contrazis, la capătul celor 60 de minute ale disputei, S.C.M. Politehnica Timișoara impunându-se cu 25-23, după ce a fost condusă și cu o diferență de nouă goluri.
În primele opt minute ale disputei, Poli Timișoara s-a aflat la conducerea scorului, constănțenii egalând în câteva rânduri, 1-1 și 2-2, minutele 4 și 5. După ce Flavius Cîmpan ridica avantajul echipei bănățene la trei goluri diferență, 5-2, team-ul dobrogean reușește să revină și după cinci minute egalează situația pe tabela de marcaj, 5-5, prin golurile marcate de Igor Radojević, Ciprian Șandru și Nebojsa Simović.
Din minutul 15, Dobrogea Sud avea să preia conducerea scorului, 6-5, prin golul marcat de Ioniță Nistor, iar până în minutul 28, team-ul constănțean a pus diferența de nouă goluri pe tabela de marcaj și conducea cu 16-7. Prin Denis Neamțu, S.C.M. Politehnica Timișoara marchează ultimele două goluri ale primei reprize, iar la vestiare se intră cu avantajul echipei A.H.C. Dobrogea Sud, 16-9.


O bună parte din repriza secundă s-a aflat la discreția echipei constănțene, care, în minutul 34, își menținea avantajul de nouă goluri, 18-9. Treptat, treptat, echipa constănțean avea să-și epuizeze resursele de energie, cedând fizic, iar team-ul bănățean, cu ofensiva foarte bine organizată, foarte precisă, se apropia de refacerea diferenței de scor. În minutul 48, Dobrogea Sud conducea cu 23-17, golul fiind marcat de Irakli Chikovani, iar din acel moment și până la finalul jocului, team-ul constănțean nu a mai reușit să marcheze vreun gol în poarta echipei bănățene.
În minutul 56, prin golul lui Sergio Barros, Poli Timișoara reușea să egaleze situația scorului, 23-23, iar din acel moment rezultatul final putea fi oricare, atât Dobrogea Sud, cât și Poli Timișoara putând să obțină cele trei puncte la finalul confruntării. După restabilirea egalității scorului, dobrogenii marchează prin Vitaly Komogorov, dar interul stâng al dobrogenilor comite pași și arbitrul anulează golul. În minutul 57, Poli Timișoara revine în avantajul scorului, golul fiind marcat de Ramon Șomlea, 24-23. Un minut mai târziu, Sergio Barros avea să irosească o bună ocazie de a desprinde decisiv echipa bănățeană. Ofensiva handbaliștilor timișoreni își continuă iureșul, coordonatorul și căpitanul team-ului în culorile alb-violet, Cristian Fenici, pătrunde pe dreapta și este faultat de George Buricea, cu șase secunde înainte de finalul confruntării. Arbitrul acordă eliminare temporară de pe parchet, pentru Buricea și aruncare de la 7 metri pentru S.C.M. Politehnica Timișoara. A executat Marius Sadoveac și-a stabilit rezultatul final al meciului, A.H.C. Dobrogea Sud-S.C.M. Politehnica Timișoara 23-25.
O victorie foarte importantă, de moral, pentru Poli Timișoara, care a avut un reviriment spectaculos, reușind să egaleze adversara de pe parchet după ce a fost condusă cu diferență mare de scor.


Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, de-a lungul acestui joc, au marcat: Marius Sadoveac (8 goluri), Sergio Barros (7 goluri), Denis Neamțu (3 goluri), Ramon Șomlea (3 goluri), Bogdan Baican (un gol), Cristian Fenici (un gol), Flavius Cîmpan (un gol), Robert Năstăsie (un gol). Pentru echipa constănțeană, cele mai multe goluri în acest joc au fost reușite de Ciprian Șandru (6 goluri) și Ionuț Nistor (4 goluri).


În urma acestui meci, S.C.M. Politehnica Timișoara are un total de 12 puncte în clasamentul acestei ediții de campionat, și, până la disputarea celorlalte jocuri ale etapei a opta se află pe locul 6. În afara jocului dintre Dobrogea Sud și Poli Timișoara, pentru această etapă s-a mai jucat partida C.S.M. Bacău-C.S.U. din Suceava 30-32.
Cel de-al doilea turneu din Liga „Zimbrilor”, ediția 2020/2021, continuă la Sfântu Gheorghe, duminică, 11 octombrie urmând să se dispute ultima etapă din acest al doilea turneu, S.C.M. Politehnica Timișoara urmând să întâlnească, de la ora 11, echipa A.H.C. Dunărea Călărași. Meciul contează pentru etapa a noua a campionatului și va fi transmis, în direct, la TvR 2.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica