Cupa României, ediția 2020/2021, a început duminică, 8 noiembrie, pe parchetul Arenei „Antonio Alexe” din Oradea, acolo unde, în cadrul grupei preliminare B, s-au disputat jocurile S.C.M. Universitatea Craiova-ABC Athletic Neptun Constanța 101:68 și C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc-C.S.A. Steaua Bucuresti 61:76.
După o perioadă dificilă, C.S. S.C.M. Timișoara va debuta în noua ediție a cupei, marți, 10 noiembrie, pe parchetul Sălii „Transilvania” din Sibiu, acolo unde se va disputa turneul preliminar al grupei C. „Leii” din Banat vor juca, de la ora 16, împotriva echipei C.S.O. Voluntari, meciul urmând să fie transmis, în direct, pe canalul oficial de youtube, F.R.B. Tv..
Așadar, dupa opt luni de pauză competițională, cauzată de criza sanitară care s-a abătut peste mapamond, cele mai valoroase echipe din baschetul masculin românesc încep noua ediție din Cupa Romaniei, 2020/2021, urmând să respecte toate normele impuse de autorități și F.R.B. pentru asigurarea unui climat de siguranță epidemiologică.
Revenind la echipa de baschet a Timișoarei, C.S. S.C.M., baschetbaliștii au plecat luni, 9 noiembrie, spre Sibiu, în formulă incompletă, fiind dornici să se reconecteze la competițiile oficiale după o pauză mult prea lungă.
Baschetbaliștii timișoreni au trecut prin focul SARS-CoV2, dar au depășit acest moment foarte dificil, la retestarea de vineri, 30 octombrie, Lewis Stallworth, ultimul sportiv aflat în izolare din lotul echipei de baschet a Timișoarei, a primit rezultat negativ și s-a alăturat lotului echipei, coechipierii săi fiind de joi, 29 octombrie la antrenamente.
Baschetbaliștii Mirel Dragoste şi Alexandru Olah, din echipa timișoreană, au fost convocați la Naționala de Seniori a României, în vederea deplasării întregului lot național, selecționat, la Valencia, România urmând să susțină două meciuri ce contează pentru Grupa A din preliminariile Campionatului European de Baschet, 2021, împotriva Poloniei (28 noiembrie) şi Spaniei (30 noiembrie).
În data de 13 noiembrie, echipa naţională masculină de baschet a României se va reuni la Bucureşti pentru un cantonament de zece zile, selecţionerul Tudor Costescu şi antrenorul secund Nenad „Shone” Marković urmând să pregătească echipa pentru „dubla” din preliminariile lui Euro 2021.
C.S. S.C.M. Timișoara va continua turneul preliminar din Cupa României, pe parchetul Sălii „Transilvania” din Sibiu, miercuri, 11 noiembrie, urmând să întâlnească, de la ora 16, C.S. Municipal Târgu Jiu. Meciul va fi transmis, în direct, la DigiSport 3.
Vineri, 13 noiembrie, de la ora 19:30, „leii” din Banat vor disputa ultimul lor joc din acest turneu preliminar, împotriva echipei B.C. C.S. Universitatea Sibiu, meciul urmând să fie transmis, în direct, pe canalul oficial de youtube, F.R.B. Tv..
Odată încheiată faza inaugurală a ediției 2020/2021 a întrecerii, Cupa României, în faza următoare, cea a „Final 8”, urmează să se califice, din cele trei grupe preliminare, primele doua clasate din fiecare grupă, precum și cele mai bune doua echipe clasate pe locurile 3.
Luni, 9 noiembrie, întrecerea din turneul preliminar a continuat la Oradea, acolo unde, în Grupa B, S.C.M. Universitatea Craiova a învins C.S.A. Steaua, 89:76, iar C.S.M. C.S. Universitatea Oradea a dispus de C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc, 68:40.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro