Echipa din liga a doua, Poli Timișoara, a disputat jocul celei de-a XIII-a etape a întrecerii pe gazonul stadionului „Dan Păltinișanu”, împotriva echipei F.C. Petrolul Ploiești (locul 8, 17 puncte, înainte de acest joc).
Jocul celor două echipe a avut loc pe un timp închis, cu ploaie, iar la finalul confruntării din teren, Poli Timișoara a obținut cea de-a șasea victorie în această ediție de campionat, 1-0, iar după 12 jocuri se află, cu un total de 23 puncte, pe locul secund în clasamentul ligii a doua, golaveraj pozitiv, 12-7, plus doi în clasamentul adevărului (trei rezultate de egalitate pe propriul teren, două rezultate de egalitate în deplasare, două victorii în deplasare).
Fiind un timp ploios, gazonul ud, jucătorii de câmp au preferat, în multe rânduri, șuturile de la distanță, astfel încât să surprindă portarii adverși. Astfel a fost înscris și unicul gol al jocului, Stjepan Plazonja reușit să introducă balonul în poarta echipei vizitatoare, în urma unui șut cu piciorul stâng, de la aproximativ 20-25 metri de poarta echipei ploieștene, în minutul 31.
Cu patru minute înainte de marcarea golului, minutul 27, Mircea Axente a expediat un șut de la aproximativ 25-30 metri de poarta adversă, dar mingea a căzut pe bara transversală a porții oaspeților și a ieșit în out de poartă.
În repriza a doua, echipa ploieșteană a forțat egalarea și a trecut în câteva rânduri pe lângă un rezultat de egalitate. În minutul 72, în urma unui șut expediat de la aproximativ 20-25 metri de poarta echipei timișorene de către Pol Roigé, mingea a fost deviată și a lovit stâlpul din dreapta tânărului portar timișorean Otto Hindrich.
Așadar, revenit la Timișoara, antrenor principal al lui „Poli”, după ce clubul bănățean și antrenorul Octavian Benga au întrerupt, de comun acord, colaborarea, Dan Alexa a bifat un nou succes important pentru echipa bănățeană în această ediție a ligii secunde, „Băieții în Ghete” reușind să obțină o victorie prețioasă împotriva unui adversar cu pretenții în această ediție a întrecerii, echipa antrenată de Viorel Moldovan, Petrolul Ploiești, fiind unul dintre team-urile candidate la promovare.
Experimentatul antrenor timișorean, Dan Alexa, nu s-a aflat pe banca tehnică a echipei bănățene în acest joc, urmărind meciul dintr-una din cabinele radio-tv a stadionului. „Poli” a fost condusă de pe margine de „secundul” Antonio Foale.


„În primul rând vreau să-l felicit pe Toni Foale pentru că a condus echipa foarte bine, e o figură reprezentativă pentru noi şi mă bucur foarte mult că-l am în staff. Le-am spus-o, astăzi am avut bărbaţi în primul 11. A fost un meci greu, aşa cum preconizam, Petrolul e o echipă cu individualităţi excepţionale, cu jucători care ne-au pus probleme în special după ieşirea lui Coadă. A fost o victorie muncită, o victorie importantă, pentru că suntem pe locul 2 în momentul de faţă. Dar e o victorie care nu are valoare dacă nu câştigăm şi la Bacău”, a declarat la finalul jocului, între altele, potrivit www.sspolitehnica.ro, Dan Alexa, noul „principal” al echipei bănățene.


„Am reacționat foarte bine după golul încasat, am dominat a doua repriză, am avut câteva situații de a înscrie, de a egala, nu am reușit dar trebuie să ne asumăm mai mult responsabilitatea în preajma careului advers, să șutăm mai mult la poartă. Nu am urmărit să o băgăm în poartă, cred că meritam mai mult de la acest joc, dar din păcate am pierdut.
Nu reușim să înscriem, poate e o lipsă de încredere. Ca și atitudine, implicare, nu am ce să le reproșez băieților. Ne-am dorit să obținem un rezultat pozitiv aici la Timișoara în fața unei echipe solide, dar nu am fost capabili”, a spus la finalul meciului, potrivit www.digisport.ro, „principalul” echipei prahovene, Viorel Moldovan.


La fluierul de star al arbitrului de centru Rareș Vidican, pe gazonul stadionului „Dan Păltinișanu” s-au aflat următorii fotbaliști:
Poli Timișoara: Otto Hindrich - Denis Radu, Cristian Scutaru, Ioan Mera (cpt.), Claudiu Pamfile - Alexandru Munteanu, Ionuț Coadă (José Casado, minutul 63), Dorin Codrea, Petre Ivanovici (Sergiu Popovici, minutul 81) - Mircea Axente (Bogdan Vasile, minutul 78), Stjepan Plazonja. Antrenor principal, Dan Alexa, antrenor secund, Antonio Foale.
Petrolul Ploieşti: Raul Avram - Alberto Olaru (Bryan Mendoza, minutul 70), Jhon Mondragón, Antoniu Manolache, Valentin Ţicu - Vlad Bogdan (Mihai Constantinescu, minutul 56), Manuel Botic (Serge Ekollo, minutul 56), Pol Roigé (cpt.), Armando Vajushi - Steve Beleck, Valentin Balint (Șaim Tudor, minutul 82). Antrenor principal, Viorel Moldovan.


Etapa viitoare, Poli Timișoara va disputa jocul în deplasare, împotriva echipei C.S. Aerostar Bacău, miercuri, 25 noiembrie, de la ora 14.
În cea de-a treisprezecea etapă a ligii secunde de fotbal au mai fost înregistrate următoarele rezultate: A.F.C. Unirea Slobozia-Universitatea Craiova 0-0, F.C. Metaloglobus București-A.C.S. Fotbal Comuna Recea 2-0, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu-C.S.M. Slatina 2-1, A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele- A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-0, C.S. Concordia Chiajna-A.F.C. Dunărea Călăraşi 2-1, C.S. Mioveni-A.F.K. Csíkszereda Miercurea Ciuc 1-1, A.F.C. Farul Constanţa-C.S.M. Reșița 1-0. Din aceeași etapă a XIII-a, C.S. Aerostar Bacău-F.C. Rapid București (duminică, 22 noiembrie), A.S. F.C. Universitatea Cluj-A.F.C. Ripensia Timișoara (joc ce ar fi urma să se dispute luni, 23 noiembrie, dar a fost amânat).

Cornel Seracin
Foto: fcpetrolul.ro