A.S.U. Politehnica Timișoara și S.C.M. Gloria Buzău au deschis partea a doua a ligii secunde de fotbal, disputând, la Timișoara, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, un joc ce a contat pentru cea de-a șaisprezecea etapă a întrecerii. A fost primul meci al etapei, jocul fiind unul mediocru, cu destul de puține faze de poartă, fragmentat, altfel spus, jocul poate fi caracterizat ca unul de uzură, lipsit de spectaculozitate.
Prima repriză a fost una echilibrată, cu un plus pentru „Poli” care a avut două-trei situații de a marca, cea mai clară consumându-se în minutul 13, atunci când, după o centrare de pe dreapta, a lui Alex Munteanu, în careul de 16 metri advers, Petre Ivanovici a reluat cu capul, defectuos, iar balonul a trecut peste poarta oaspeților.
Golurile au căzut în repriza secundă, în primul sfert de oră, în urm a unor faze fixe. La primul gol, o lovitură liberă executată de pe dreapta, de Alex Munteanu, în careul oaspeților, a fost reluată cu capul în plasa porții buzoiene de căpitanul Ioan Mera, în minutul 60. Golul doi a căzut în minutul 67, după o lovitură de colț executată în careul buzoian de Alex Munteanu, Dorin Codrea a reluat cu piciorul drept pe spațiul porții Gloriei, iar mingea a fost scoasă de portar de după linia porții, fiind respinsă până la mijlocașul timișorean care a reluat-o în plasă, astfel consfințind rezultatul final al jocului, A.S.U. Politehnica Timișoara-S.C.M. Gloria Buzău 2-0.
În repriza a doua, Gloria Buzău a irosit cea mai mare ocaziei de a marca, în minutul 73, prin căpitanul Sebastian Ghinga, care în loc să reia din 4 metri în plasa porții adverse, a lovit mingea defectuos și a respins-o până la Cristian Scutaru, pericolul din fața porții timișorene fiind îndepărtat de Sergiu Popovici.
Așadar, A.S.U. Politehnica Timișoara obține primele trei puncte din partea secundă a ligii a doua, totalizează, după cincisprezece jocuri, 27 de puncte și se clasează, momentan, pe locul secund în clasamentul din Liga 2.
Partea secundă a întrecerii a început cu 20 de echipe, A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele, din cauza situației financiare, a fost nevoită să se retragă, iar echipelor care au disputat jocuri împotriva acestei formații li s-au anulat rezultatele înregistrate (punctele le-au fost anulate, în cazul victoriei sau egalului, la fel și golurile marcate și primite).
Etapa viitoare, „Poli” Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei A.F.C. Unirea Slobozia, sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11.
Din etapa a XVI-a s-a mai jucat, la Târgu Jiu, meciul dintre echipele A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu și A.S. F.C. Universitatea Cluj, joc pe care echipa ardeleană l-a câștigat, 2-1. Tot din această etapă urmează să se mai dispute: A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc-C.S.M. Reșița (sâmbătă, 20 februarie), C.S.M. Slatina-C.S. Mioveni, A.C.S. Fotbal Comuna Recea-C.S. Concordia Chiajna, C.S. Aerostar Bacău-A.F.C. Unirea Slobozia, A.F.C. Dunărea Călăraşi- A.F.C. Farul Constanţa, Fotbal Club Rapid-A.F.C. Ripensia Timișoara (duminică, 21 februarie, ora 11), F.C. Petrolul Ploieşti-F.C. Metaloglobus Bucureşti (marți, 23 februarie, ora 19). U. Craiova nu va evolua în această etapă, A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele retrăgându-se din partea a doua a competiției.

Cornel Seracin
Foto: sporttim.ro