Liga a doua de fotbal a României şi-a încheiat prima parte a sezonului regulat. În seria a doua, A.C.S. Politehnica Timişoara s-a clasat pe primul loc al clasamentului, după ce în ultimul joc oficial al anului, a înfrânt cu 3-0, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, echipa Metalul Reşiţa, într-un derby al Banatului.
Pentru reşiţeni, acest joc a fost unul foarte important, Metalul manifestând tendinţe de promovare în prima ligă pe parcursul acestei prime părţi a ligii secunde. De pe locul 3 a început Metalul Reşiţa acest joc, iar în prima repriză a ţinut bine de liderul A.C.S. Politehnica Timişoara, încheind primele 45 de minute la egalitate, 0-0.
Primele 45 de minute ale jocului au fost echilibrate, niciuna din cele două formaţii nu a reuşit să înscrie, deşi ambele au avut câteva ocazii pentru asta. Remarcăm din aceste ocazii, cea din minutul 3, atunci când reşiţeanul Feher a prins un şut de la distanţă, respins în corner de un adversar, în urma executării loviturii de colţ, mingea ajunsă în careul mic este deviată de Buhăescu, balonul poposind în braţele portarului timişorean, Smaranda; minutul 7 aduce o ocazie bună pentru timişoreni, Henrique a centrat pe jos, mingea a ajuns la marginea careului mic, la Duarde care deviază balonul în aut de poartă; reşiţenii replică prin Buhăescu, minutul 11, atacantul Metalului reia cu capul din faţa careului mic, după o centrare a lui Manole, balonul trecând alături; minutul 16, Duarde a scăpat singur spre poarta reşiţenilor, dar trimte mingea pe lângă poartă; în minutul 23, Bărbuţ, dintr-o minge deviată, şutează la poartă, dar Zimmermann respinge; în minutul 39, Henrique este lansat spre poartă pe stânga de Ovidiu Popescu, Henrique trage în blocajul portarului reşiţean, faza continuă, mingea sărind de la un fundaş reşiţean la Bărbuţ, Cristian Bărbuţ nereuşind să păcălească apărarea Metalului Reşiţa. La pauză scorul a fost nul, 0-0.
Partea a doua a meciului arată o echipă a Timişoarei mult mai decisă să încheie socotelile cu echipa reşiţeană. În minutul 46, Scutaru marchează în plasa porţii echipei din Reşiţa, după ce Bărbuţ a executat un corner. În minutul 50, Henrique aflat în careu, preia balonul cu multă eleganţă, înscriind printr-un şut la colţul scurt, dintr-o pasă venită de la Bărbuţ.
Din minutul 73, Metalul Reşiţa rămâne în 10 jucători, după ce arbitrul i-a arătat direct cartonaşul roşu lui Ciucă în urma unei intrări a acestuia la P. Henrique, jucătorul lui A.C.S. Poli fiind nevoit să părăsească terenul de joc, accidentat. Şi Neagu de la A.C.S. Poli este eliminat din teren, după ce primeşte cel de-al doilea cartonaş galben, în urma unui fault comis asupra lui Adrian Stoica. În minutul 72, Metalul Reşiţa ratează o lovitură de la 11 metri prin Feher, penalty-ul fiind acordat de arbitrul partidei, în urma unui henţ comis în careu de Cânu.
Din minutul 86, scorul devine 3-0 după reuşita lui Trandu care, după o superbă acţiune personală, marchează la colţul lung, lângă bară. 
Derby-ul Banatul se încheie cu victoria Timişoarei, în faţa unor tribune dezoland de goale, în care doar suporterii Reşiţei au mai încercat să amintească că, odată, mai demult, în tribunele stadionului „Dan Păltinişanu” era mare sărbătoare... Sărbătoarea Victoriei.
La finalul meciului, antrenorul echipei A.C.S. Politehnica Timişoara, internaţionalul român, Dan Alexa, a declarat: „Sigur, sunt bucuros pentru că am reuşit să câştigăm într-o manieră clară. Am făcut un joc bun, un joc foarte consistent. Mă bucur că am fost inspirat să joc cu două vârfuri puternice. Eu cred că le-am pus mari probleme celor din Reşiţa. Mă bucură victoria categorică! Mă bucură cele şapte puncte pentru că ne dau o iarnă liniştită! Dedicăm această victorie tuturor poliştilor pentru că 4 decembrie a fost ziua Politehnicii, Poli Timişoara. Ţin să felicit jucătorii, le-am spus-o şi în vestiar, şi nu doar cei care au jucat azi, tuturor. Sunt jucători care anul trecut jucau în prima ligă titulari şi care au dus greul, şi de multe ori nu au prins lotul. Le mulţumesc şi lor pentru că e foarte important pentru un vestiar să existe unitate. Am avut un început de evoluţii bune şi mai puţin bune. Au venit foarte mulţi jucători, echipa a suferit mult la omogenitate. Treptat lucrurile s-au reglat. A venit acea victorie cu Bihorul, dar cea mai importantă victorie, din punctul meu de vedere a fost cea de la Câmpina, unde, practic acolo a fost o descătuşare şi cred că nici Câmpina nu se aştepta să jucăm atât de bine. Apoi lucrurile au intrat pe un făgaş normal. Am mai avut o sincopă la Tărlungeni, cu foarte multă neşansă, apoi pe un fond de joc prost cu Vâlcea, am făcut un egal, şi foarte prost la Caransebeş, iarăşi un egal, unde am fi putut chiar şi pierde. Per total, sunt foarte mulţumit de ceea ce s-a întâmplat, sunt jucători care au crescut foarte mult, sunt jucători tineri pe care eu îi apreciez foarte mult şi pe care mă bazez. Cred că Timişoara are un potenţial foarte mare. Putem juca chiar şi mai bine. Cele şapte puncte se pot transforma în mai multe. Eu cred că vom fi mult mai omogeni în retur şi cred că ne vom pregăti bine. Trebuie să promovăm pentru că e păcat ca un oraş ca şi Timişoara să nu fie în elită.”
Antrenorul echipei Metalul Reşiţa, Daniel Opriţa, a declarat la finalul partidei: „A fost o primă repriză echilibrată. Timişoara a avut o oaczie mare de gol în prima repriză. Şi noi am avut câteva situaţii, dintr-un corner. A doua repriză a fost a Timişoarei, s-a văzut şi pe tabelă. Am început cât se poate mai prost, am luat gol repede. Puteam să intrăm în joc la acel penalty, ratăm penalty, luăm roşu imediat şi s-a terminat totul. O victorie meritată. Felicitări lui Dan Alexa! Nu sunt mulţumit de evoluţia elevilor mei în finalul acestei prime părţi de sezon, mai ales, în ultimele meciuri nu am reuşit să luăm decât trei puncte în cinci etape. Normal că sunt dezamăgit! Speram la mai mult şi puteam mai mult.”
În urma rezultatului acestei partide, A.C.S. Politehnica Timişoara îşi consolidează poziţia de lider în clasamentul seriei a doua a ligii secunde, acumulează un total de 33 puncte, situându-se la şapte puncte în faţa echipelor de pe locurile doi şi trei, Fortuna Poiana Câmpina, respectiv Metalul Reşiţa.
Echipele de start au fost:
A.C.S. Poli Timişoara: Smaranda – Belu, Scutaru (cpt.), Cânu, Neagu – Ov. Popescu – Bărbuţ, Trandu, Boldea, Rody, Henrique.
Metalul Reşiţa: Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Tătaru, Ciucă, Aniţoiu – Ad. Ionescu, Feher – O. Vasile, Neagoe, L. Manole – Buhăescu.
Brigada de arbitrii a fost compusă din: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe), la centru; asistenți: Daniel Mitruți (Craiova) și Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe).
A.C.S. Politehnica Timişoara va începe campionatul în martie 2015, urmând să facă o deplasare la Oradea, unde va juca împotriva echipei locale, F.C. Bihor.

Cornel SERACIN