Norme și standarde privind producția, procesarea, comercializarea și distribuția alimentelor, precum și măsuri de control și supraveghere a igienei și siguranței alimentare, toate acestea s-au discutat la evenimentul ce a avut loc azi la Centrul Regional de Afaceri Timișoara din B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22 (Sala Banat et. 1).

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcţia de Sănătate Publică Timiş, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor – aspecte esențiale pentru protecția sănătății consumatorilor.

Siguranta alimentelor și igiena produselor reprezintă aspecte esențiale pentru protecția sănătății consumatorilor. Organizațiile care produc, manipulează sau comercializează alimente sunt responsabile de asigurarea conformității cu standardele de igienă și siguranță alimentară.

Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.

Participarea a fost gratuită și s-a făcut pe bază de înscriere.