Reintrat în patrimoniul municipalității timișorene după procese care au trenat prin instanțe mulți ani, Ștrandul Termal își caută stăpân. Primăria le-a propus consilierilor locali un proiect de hotărâre privind atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune având ca obiect prestarea activităților necesare exploatării și întreținerii Ștrandului Termal proprietatea Municipiului Timișoara către Societatea Horticultura SA.

Având în vedere că Raul Ambruș a plecat mai întâi la PSD, apoi în funcția de subprefect și a lăsat liber locul care asigura majoritatea necesară în Consiliul Local Timișoara, proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, nu a trecut. Așa se face că timișorenii nu vor avea parte, cel mai probabil, de un ștrand situat ultracentral în această vară.

”Termal” este, din păcate, doar un nume, pentru că ștrandul nu mai are apă termală de foarte mult timp, de peste 20 de ani. Exista un foraj, care aducea apă asemănătoare ca proprietăți cu cea de la ștrandurile din Ungaria sau cu alt ștrand din Timișoara, dar acesta a fost închis în timpul sau înaintea construirii noului sediu al BRD, la sfârșitul anilor `90. Orice proprietar isteț ar încerca să revitalizeze această comoară din adâncuri, dar, deocamdată, nu se știe cine va prelua ștrandul.