Praf în ochi. Așa putem spune despre campaniile de încurajare a natalității, de vreme ce autoritățile nu susțin cum ar trebui acest demers pe care se tot insistă în ultima vreme.

Încă de la naștere, în loc să se bucure de venirea pe lume a micuților lor, părinții sunt puși pe drumuri, într-o batjocură greu de înțeles în special în condițiile introducerii digitalizării. Astfel, aceste clipe minunate sunt umbrite de lipsa de implicare a autorităților, în cazul de față fiind vorba de Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara, cu sediul în spatele Poștei Mari.

Conform legii, părinții trebuie să înregistreze acolo micuțul, pentru a primi certificatul de naștere, documentul atât de așteptat de multe familii. Municipalitatea timișoreană s-a lăudat cu introducerea digitalizării, care nu ar trebui să-i mai pună pe oameni pe drumuri.

În realitate, însă, este mai complicat decât pe vremurile când se mergea la ghișeu. Acum, spre deosebire de perioada precedentă, se așteaptă opt zile pentru eliberarea unui certificat de naștere! De exemplu, pentru astăzi, 26 iunie, cel mai devreme se poate obține un certificat de naștere de-abia în 4 iulie!

Revoltător este faptul că mulți părinții nu sunt din Timișoara și au venit aici doar pentru nașterea micuțului. Or, potrivit legii, tot din Timișoara trebuie obținut și certificatul de naștere, așa că mai trebuie să vină după opt zile, pentru că asta înseamnă marea digitalizare de la Timișoara. Doar vorbe, la fel ca și încurajarea natalității.