Urmează cel puțin o săptămână, avertizează meteorologii și medicii, în care e bine să nu ieșim la orele toride ale amiezii, să ne hidratăm și să evităm efortul fizic în perioada cea mai caldă a zilei. Persoanele în vârstă, cei cu afecțiuni medicale, dar și copiii au nevoie de atenție specială.

Pentru cei care sunt obligați să iasă din casă pe perioada caniculei, Primăria Timișoara s-a pregătit cu apă și personal medical. Există 4 puncte de prim ajutor în oraș și medici dedicați de la Direcția de Sănătate Publică, în următoarele locații: Oficiul Poștal nr. 1 (bulevardul Revoluției din 1989 nr. 2); Opera Română Timișoara - Agenția de bilete (str. Mărășești nr. 2); Oficiul Poștal nr. 5 - Ghișeul nr. 1 (str. 1 Decembrie nr. 90); Piața agroalimentară Iosefin.

Programul este zilnic, între orele 10-18, iar punctele funcționează în spații climatizate.

Pentru cei care au drumuri de făcut în alte zone ale orașului, există și fântâni forate, dar și cișmele noi, care acum sunt un real ajutor atât pentru oameni, cât și pentru animalele lor de companie. Toate sunt prevăzute cu două tăvițe de oțel inoxidabil, una în partea de sus, alta în partea de jos. Cele 9 cișmele pot fi găsite: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1).

În ceea ce privește prognoza meteo, aceasta indică, la ora actuală, pentru Timișoara, temperaturi maxime de până la 37 și chiar 39 de grade Celsius până în 20 iulie inclusiv. Mai mult, ne așteaptă și nopți tropicale, cu temperaturi între 20 și 25 de grade.