Autoritățile județene anunță lansarea licitației de proiectare și execuție a noului drum de descărcare de pe autostrada A1 spre Timișoara. Este vorba de un tronson de zece kilometri, care va porni de la intersecția cu Sânandrei. Drumul va avea două benzi pe sens și va veni în completarea celorlalte două descărcări de pe autostradă către municipiu existente, Giarmata și Remetea. 

„Veștile despre infrastructura rutieră a Timișului sunt foarte bune în ultima perioadă, și chiar dacă traversăm vremuri neobișnuite, consider că trebuie să vă țin la curent cu proiectele județului Timiș, aflate în derulare. Acum, vă aduc în atenție proiectul noului drum de legătură cu A1 Arad – Timișoara – DN69. Mă refer aici la o porțiune de șosea care va porni din DN 69, de la intersecția spre Sânandrei și autostrada A1. A fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului de 10 kilometri, care va include două benzi pe sens, două poduri, patru pasaje, două pasaje inferioare și trei noduri rutiere”, a transmis Călin Dobra, președintee Consiliului Județean Timiș. 

Ofertele se pot depune până la începutul lunii iunie, iar valoarea proiectului este de peste 250 de milioane de lei. Investiția va fi realizată de CNAIR, iar mare parte din bani sunt de la Uniunea Europeană.

Din momentul în care încep lucrările, noul drum ar trebui să fie gata în 18 luni.

Ioana NICOLESCU