Lucrările la noul sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara (UPT) au intrat în linie dreaptă. Joi, 29 octombrie, în prezența conducerii UPT, a invitaților și a presei, a început turnarea fundației noului edificiu.

Cu dotări la cel mai înalt nivel, care vor asigura condiții excelente de studiu pentru aproximativ 650 de studenți, două noi clădiri se vor construi în continuarea actualei clădiri a Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Acestea vor fi construite între actualul sediu al facultății și Biserica Studenților. 

Odată cu ridicarea noilor corpuri, va avea loc și modernizarea actualului sediu al facultății, dar și realizarea unui număr de 110 locuri de parcare. Extinderea a devenit posibilă în urma accesării de fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste 27 de milioane de lei.

Este vorba de un proiect cu fonduri totale de peste 27 de milioane de lei, două corpuri de clădire, una cu plan parter, alta cu plan parter și trei etaje, care ne va permite să aducem în același loc oamenii din celelalte clădire ale Facultății de Chimie în același loc. Clădirea va fi modernă, va avea 16 laboratoare dotate, săli de curs, amfiteatre, birouri, iar din acest punct de vedere Politehnica face ceea ce a făcut mereu în acest prim secol de existență, să contribuie la dezvoltarea orașului Timișoara și a întregii regiuni, prin oamenii pe care îi pregătește. Ne bucură că începem acum, în prag de nou secol al UPT, această construcție nouă. După cum știți, Politehnica are un patrimoniu consistent, pe care toți rectorii, generație după generație, a avut grijă să-l dezvolte. Prin buna pregătire pe care o oferim studenților de la Chimie, dar și prin specializările noi pe care le vom introduce sau prin cercetarea care are loc în acest domeniu, sperăm să atragem și investiții străine cu acest profil. Pe piața muncii se înregistrează o lipsă masivă de ingineri, pe toate domeniile, inclusiv chimie, a declarat rectorul în funcție al Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan. 

 

Ioana N.