Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că până la data de 1 martie va fi suspendată plata parcării în municipiu. Măsura va intra în vigoare la 1 ianuarie și va fi valabilă pentru toate zonele, exceptând zona 0.

„Pentru perioada 01 ianuarie - 01 martie 2022 nu se eliberează abonamente pentru parcare. Parcarea cu plată va fi obligatorie doar în Zona 0 a orașului, semnalizată cu panouri de informare verzi, zonă demarcată de Inelul 1 de trafic. Tarifele aplicabile pentru Zona 0 sunt:
3,00 lei/oră tarif Apel Bip și Card Bancar
0,75 euro/oră tarif SMS
Acestea sunt valabile de luni până vineri între orele 08-17, iar la finalul săptămânii și da sărbătorile legale este gratuit.
De asemenea va fi pusă în funcțiune noua structură de gestiune a sistemului de parcări, aprobată prin Hotărâre a Consiliului Local în 7 decembrie 2021 și vor fi schimbate toate panourile de informare din oraș”.

Reprezentanții municipalității au mai anunțat că în ianuarie va fi publicat pe site-ul primariatm.ro proiectul de hotărâre de consiliu local pentru noul regulament.
De asemenea, sistemul TimPark se va extinde doar pe străzi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare, ceea ce înseamnă că în urma extinderii, acesta va fi funcțional pe circa 15% din străzile Municipiului Timișoara. În restul orașului parcarea va fi gratuită. Gradual, în următorii ani, sistemul TimPark se va extinde și pe alte străzi.

(R.I.)