Pentru ca brazii naturali, împodobiți din Piața Libertății, care au servit ca decor pentru Târgul de Crăciun, să nu se întoarcă în cutii sau sobe odată cu terminarea sărbătorilor de iarnă, Primăria Municipiului Timișoara a avut o idee iscusită. Astfel, autoritățile au decis să ofere acești brazi, gratuit, timișorenilor care doresc să-i planteze în cartiere.
Pentru a intra în posesia lor, timișorenii sunt invitați să trimită un mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în perioada 1-10 ianuarie, prin care să solicite brăduții, întocmind o cerere. Toate aceste cereri trimise pe adresa de e-mail de mai sus vor avea ca subiect „brăduți în cartiere”, vor cuprinde obligatoriu adresa exactă, un număr de telefon de contact și motivul pentru care se dorește un brăduț. Toate cererile vor fi analizate, împreună cu Direcția de Mediu a Primăriei, iar în 13 ianuarie, toți cei 20 de pomișori din Piața Libertății vor înveseli, prin verdele lor, cartierele timișorene. Dacă cei care vor prelua brăduțul nu vor avea mijloc pentru a-l transporta din locul în care se află acum, Primăria acordă și mijlocul pentru transport, doar că în cerere trebuie să fie precizat acest aspect.
După ce brăduții au fost preluați, singura condiție este ca cei/cel care i-au/ia preluat să-i planteze până duminică, 16 ianuarie, și să trimită fotografii primăriei, de la operațiunea de plantare, în care să se vadă blocul celui/celor care ia/i-au plantat și, evident, cel/cei care ia/i-au plantat.
„Poate, în câțiva ani, îi vom împodobi împreună...”, se arată în finalul comunicatului transmis de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Cornel Seracin