Asociația Elevilor din Timiș alături de colegii din alte județe critică modalitatea în care Ministerul Educației dorește implementarea noii legi a educației.

Tinerii spun că după o perioadă în care le-au fost prezentate segmente succinte din noul pachet de legi al programului „România Educată”, Ministerul Educației a lansat public ,în 13 iulie, noile legi ale educației.

Ei susțin că din păcate se dorește implementarea noilor legi ale educației fără consultarea directă cu elevii, profesorii și părinții, neexistând timp și spațiu dedicate dezbaterii acestora.  În consecință, implementarea acestei reforme este privită cu neîncredere și suspiciune de către toți actorii principali ai sistemului de învățământ

Suntem în plină vacanță școlară, iar în aceste momente când toată lumea este plecată sau pur și simplu își dorește să se bucure de această perioadă, Ministerul Educației lansează noul pachet de legi a educației cu 43 de zile în consultare publică fără un plan real de a se asigura că aceste modificări sunt înțelese și susținute de actorii sistemului de învățământ ! Consider că este un minus imens când se doresc reforme care nu sunt afirmate sau susținute de beneficiarii direcți ai educației și care sunt lipsite de desfășurarea unei campanii cât mai explicite pentru a prezenta, de la egal la egal, scopul acestor schimbări! Cred că a sosit momentul să tratăm educația cu maturitate și seriozitate!”, a declarat Natanael Iriciuc, președintele Asociației Elevilor Timiș.

 

Răzvan IDVOREAN