Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum și grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate. Teatrul Maghiar urmărește să transforme cinematograful într-un spațiu cultural, să-l integreze în ecosistemul de cultură al orașului și să ofere spectacole pentru toți timișorenii.

Clădirea de pe strada Văcărescu a aparţinut industriaşului Lajos Weisz, iar după moartea lui, văduva acestuia, Ana Weisz, s-a ocupat activ de reabilitarea clădirii. Cinematograful Arta a purtat până în anul 1948 numele de „Regal”. A continuat să funcționeze și după 1990 sub formă de club: Meteor, Maximus şi Bing, iar apoi a fost abandonat şi lăsat să se degradeze.

Fostul cinematograf Arta este în paragină de ani întregi, fapt pentru care primele intervenții vor trebui făcute la consolidarea clădirii. Teatrul Maghiar urmărește și reabilitarea, refuncționalizarea, supraetajarea și extinderea sălii de cinematograf propriu-zise, plus amenajarea spațiului exterior (parcare, grădină de vară cu ecran de proiecție și scenă mobilă, circulații pietonale, zone verzi), printr-un proiect de investiții. Încă din anul 2018, reprezentanții instituției timișorene de cultură anunțau că au primit 250.000 de euro de la Fondul Bethlen Gabor, înființat de guvernul Ungariei, pentru reabilitarea cinematografului.

Consilierii locali au aprobat transmiterea dreptului de administrare către Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” cu titlu gratuit pe o perioadă de 25 ani pentru desfășurarea activităților culturale, a următoarelor imobile: SAD situat la parter și etaj, suprafață utilă: 676.8, compus din sală cinematograf, 4 holuri, birou, 3 toalete, caserie, 8 magazii, 2 camere de proiectie, 2 holuri, birou, 6 magazii, 3 boxe, în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara, cu valoarea de inventar 537.565 de lei; grădină de vară, parțial împrejmuită, suprafața construită 985 mp, în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara, cu valoarea de inventar 2.102.560 de lei.

În vara acestui an, Teatrul German a primit de asemenea un spațiu pe strada Cuvin în administrare, au anunțat reprezentanții municipalității. Primăria are în curs de reabilitare, la stadiu de execuție sau deja finalizate, cinci centre culturale, respectiv: Cinema Timiș, Cinema Studio, Cinema Dacia și Centrul Cultural Kuncz. Cinematograful Victoria este deja deschis publicului.