Primăria Timișoara anunță că va scoate la licitație, în acest an, proiectarea și execuția parcării multietajate de la Spitalul de Copii.

Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei MunicipiuluI Timișoara a avizat studiul de fezabilitate pentru „Parcarea «Louis Țurcanu»”, prima parcare multietajată ridicată de municipalitate. După aprobarea indicatorilor în ședința în plen a Consiliului Local Timișoara, primăria va lansa licitația pentru proiectarea și execuția acesteia. Așadar, intenția trebuie să fie materializată și prin voința consilierilor locali, un ultim pas spre scoaterea la licitație.

„Intenția noastră este de a elibera cât mai mult din spațiul public din zona centrală care acum este ocupat de mașini, să le mutăm într-o clădire de parcare colectivă și să folosim spațiul eliberat pentru zone verzi, piste pentru biciclete sau trotuare mai bune. Parcarea va avea trei etaje supraterane și două etaje subterane și vom integra mai multe funcțiuni: stații de încărcare a mașinilor electrice, dar și locuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, este importantă pentru noi componenta verde și, de aceea, pe terasa parcării vor fi instalate panouri fotovoltaice, dar și plante agățătoare pe fațade”, transmite primarul Dominic Fritz.

Parcarea se va afla în zona centrală a Timișoarei, pe str. Nemoianu, și va fi accesibilă atât personalului de la Spitalul „Louis Țurcanu”, cât și cetățenilor care au nevoie de un loc de parcare în zonă, inclusiv pentru vizite la spital. Parcarea va avea 184 de locuri și valoarea estimată a investiției se ridică la 45 de milioane de lei.

Odată ce sunt finalizate ultimele demersuri administrative, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți vor fi supuși la vot în Consiliul Local.

Suntem curioși dacă, într-adevăr, minunea se va produce, iar Timișoara va avea o parcare multietajată construită din banii municipalității, adică ai timișorenilor...