La Centrul Rgional de Afaceri al CCIAT a fost organizată o sesiune de informare privind noutățile legislative care reglementează controalele în domeniu siguranței alimentelor. Au participat mai mulți agenți economici din județ, fiind dezbătute aspecte care vizează regulile de bune practici de lucru și igienă în lanțul de aprovizionare, depozitare, procesare și comercializare a produselor alimentare; marca de sănătate/identificare, restricții și derogări de la importul/exportul produselor alimentare.

„Siguranța alimentului înseamnă asigurarea igienei alimentare pe tot fluxul de productie de la materie primă și până se ajunge la consumator. Reprezentantii institutiilor statului, respectiv medicii veterinari, inginerii de chimie alimentară împreună cu reprezentanții societăților comerciale și persoanele desemnate de societățile comerciale în monitorizarea punctelor critice sunt cei care pot asigura această supraveghere”, a spus Flavius Nicoară, director DSVSA Timis.

La rândul său, Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș, a declarat că s-a ajuns la cel de-al patrulea seminar de acest fel, după cele organizate cu ISU, ITM și DSP: „Dorim să prevenim prin specialiști ceea ce ar putea să se finalizeze cu sancțiuni. Întotdeauna prevenția este cea mai nimportantă. De aceea noi încercăm cu fiecare instituție și nu ne este ușor pentru că instituțiile cu care noi organizăm sunt în permanent control la firme, se știu, doar că noutățile legislative, probabil că echipa ce merge în control nu începe să înșire noutățile legislative din acel domeniu. De aceea este foarte important, și probabil se vor obișnui firmele ca să vină din ce în ce mai multe, pentru a afla ce trebuie să facă pentru a nu fi sancționate”.

Instituția Prefectului Timiș este partener la astfel de sesiuni, în calitate de coordonator al serviciiilor publice deconcentrate. Prezent la eveniment, subprefectul Ovidiu Drăgănescu a declarat: „Am cerut acestor servicii publice deconcentrate să participe la cât mai multe întâlniri cu cei care beneficiază de pe urma activității acestor servicii. Probabil că DSVSA este între primele 3 servicii deconcentrate cu care lucrăm de-a lungul anului, de la Crăciun, la Paște, la focarele de pestă porcină, până la managementul populației canine, care e iarăși un subiect de mare actualitate”.