Prin intermediul turului ghidat la muzeu în perioada Săptămânii Mondiale a Acceptării Autismului, Muzeul Național de Artă din Timișoara promovează expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede. Desene și grafică (1895 – 1906)” și dorește să contribuie la: contestarea stereotipurilor sociale îndreptate către persoanele cu autism sau cu tulburări din spectrul autist; combaterea stigmatizării acestor personae; susținerea drepturilor persoanelor cu autism; creșterea calității vieții iubitorilor de artă, printre care se numără și persoanele cu autism sau cu tulburări din spectrul autist.

Expoziția „Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede. Desene și grafică (1895 – 1906)”, de la Muzeul Național de Artă Timișoara, aduce în prim plan lucrările pictoriței Paula Modersohn-Becker, alăturate operelor artiștilor comunității din Worpswede: Otto Modersohn, Fritz Mackensen, Hans am Ende, Fritz Overbeck, Heinrich Vogeler.

Expoziția este deschisă până la 21 aprilie, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00, muzeul punând la dispoziția publicului până la sfârșitul perioadei expoziționale, două tururi ghidate gratuite pe săptămână, în zilele de joi, ora 17.00, și sâmbătă ora 11.30. La acestea pot participa maximum 20 de persoane/grup, cu înscriere telefonică în prealabil, la 0734 775 554.