Muzeul Național de Artă Timișoara în colaborare cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara anunță deschiderea Expoziției Absolvenților, un eveniment important în parcursul academic al studenților și masteranzilor acestei facultăți. Vernisajul Expoziției Absolvenților Facultății de Arte și Design, secțiunea de Arte Decorative Conservare-Restaurare, va avea loc vineri, 12 iulie, de la ora 16, în Galeria L a MNArT.

Expozițiile absolvenților Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest din Timișoara reprezintă o etapă esențială în dezvoltarea profesională a studenților și masteranzilor, oferindu-le ocazia de a-și prezenta publicului lucrările de absolvire. Aceste expoziții aduc în fața vizitatorilor proiecte inovatoare și concepte creative care reflectă munca și talentul tinerilor artiști, fiecare piesă expusă fiind rezultatul unui an de studiu intens și colaborare cu profesori și mentori dedicați, demonstrând astfel nivelul ridicat de pregătire și creativitate al studenților.

În acest context, în perioada 12-20 iulie 2024, specializarea Arte Decorative și Conservare-Restaurare alături de Muzeul Național de Artă Timișoara, oferă publicului larg o perspectivă asupra tendințelor contemporane, scoțând în evidență complexitatea și diversitatea acestor domenii artistice. În același timp, aceste specializări sunt esențiale în ansamblul artelor și joacă un rol important în dezvoltarea culturală și socio-economică a comunității.

Expoziția Absolvenților Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, un eveniment cu tradiție și o reputație în continuă creștere, va fi deschisă în perioada 10-22 iulie 2024, în opt spații diferite din Timișoara: Palatul Ștefania, MONO Art Space, Kunsthalle Bega, MX Muzeul Corneliu Miklosi, Muzeul Național de Artă Timișoara, Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, UVT ArtCenter și Galeria 5.