Luni, 12 noiembrie, cu începere de la ora 17, la Librăria „Cartea de Nisip” din Timișoara (strada Alba Iulia, numărul 1), actorul Ion Dichiseanu va lansa și în municipiul bănățean cele două cărți apărute în 2016 și 2017 la Editura „Polirom”, „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel” și „Adevărul mai frumos decât legenda”.

Volumul „Adevărul mai frumos decât legenda” este unul biografic. În paginile acestui volum Ion Dichiseanu relatează povestea propriei vieți. 

„Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel” este o carte în paginile căreia actorul Ion Dichiseanu scrie despre relația sa cu celebra actriță și cântăreață spaniolă, Sara Montiel pe care a cunoscut-o în anii ʼ60 cu ocazia unui festival de film ce s-a desfășurat la Beirut (Liban). 

Ion Dichiseanu, actor de teatru şi cinema, scriitor, a interpretat roluri memorabile pe scena Teatrului „Nottara” şi a jucat în filme celebre, printre care „Titanic vals”, „Toate pânzele sus”, „Revanşa”, „Burebista”, „Misterele Bucureştilor” etc. Pe lângă cele două cărți apărute în 2016 și 2017 și care urmează să fie lansate la Timișoara, Ion Dichiseanu a mai publicat volumul de versuri „Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză” în anul 1995. 

Evenimentul ce va avea loc în Librăria „Cartea de Nisip” este organizat de Asociația Firmelor Timișene, o asociație a cărei menire este de a reprezenta mediul de afaceri din județul Timiș.

Cornel Seracin