Dragobetele, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi în România. El a fost preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Dragobetele se celebrează în 24 februarie, iar cu acest prilej, în Sala de Conferinţe a Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara, sâmbătă, 24 februarie, cu începere de la ora 12, Dragobetele va fi întâmpinat cu poezie, cântec, joc şi voie bună, desene şi discuţii libere.
Invitaţii acestui eveniment organizat la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara sunt din toate categoriile: Cenaclul literar „Tinere condeie” Timişoara, grupul Senioarele de la Asociaţia Seniorilor din Timişoara, elevi de la Liceul de Arte Plastice, Timişoara (prof. Lavinia Şerban), elevi de la Colegiul Naţional de Artă „I. Vidu” (prof. A. Micşa; prof. G. Nicolaescu).
Momentul special al programului va fi susţinut de Mădălin Luca pe acorduri de nai, în cadrul lansării C.D.-ului „Esenţe străbune”, un dar de suflet pentru toţi participanţii la eveniment.
Vor fi participanţi, alăturti de organizatorii evenimentului, solistii vocali, Felicia Stoian, L. Lungu, M. Garas, Marius Matei, Elena Jurjescu. Evenimentul este organizat de dr. etnolog Maria Mândroane.
Cornel Seracin