Dezvoltarea industrială accentuată nu ocolește industria de prelucrare a maselor plastice din România, care își deschide acum ușile pentru noi tehnologii, cu ajutorul cărora producția poate deveni mai eficientă și mai competitivă, un lucru care, acum câțiva ani, părea imposibil.
Pe 12 Noiembrie, la Timișoara, Chorus Engineering a prezentat o demonstrație live a mașinii All Electric IntElect echipată cu uscătorul DDM, în cadrul unui eveniment organizat împreună cu partenerii Sumitomo (SHI) Demag și Labotek SA.
Au fost invitați la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și au participat la „Ziua Tehnologiei - Eficiența în Producție”, 35 de clienți existenți și potențiali. Invitația a fost făcută de către Chorus Engineering - reprezentanța în România a producătorului de mașini germano-japonez Sumitomo (SHI) Demag și a producatorului de sisteme de uscare și alimentare Labotek SA.
Evenimentul a fost concentrat asupra mașinii Intelect, o mașină de turnare prin injecție complet electrică, extrem de precisă, dinamică și eficientă energetic, ce folosește tehnologia inovatoare activeFlowBalance.
Este primul eveniment de acest gen din România și mai ales din partea de vest a țării, unde se află cea mai mare concentrație de producători din domeniul turnării prin injecție pentru piese auto, componente electrice și de înaltă tehnicitate.
În centrul atenției au fost mașinile și echipamentele de nouă generație: o mașină de turnare prin injecție complet electrică, de înaltă precizie, dinamică și eficientă din punct de vedere energetic - IntEllect. Aceasta este fabricată de producătorul german-japonez Sumitomo SHI Demag, care a folosit funcția tehnologică inovativă „ActiveFlowBalance” pentru a îmbunătăți calitatea pieselor turnate prin injecție cu matrițe multicavități, în combinație cu sistemele eficiente energetic de uscare a materiei prime, realizate de Labotek S.A., producătorul danez de sisteme periferice pentru industria prelucrării maselor plastice.
Pe parcursul zilei au avut loc prezentări pe tema importanței eficienței în producție, axate în special pe Kaizen si Lean Production, si mașina electrică de turnare prin injecție IntEllect, precum și sistemul periferic inteligent de uscare a materiei prime DDM, care răspund complet la acest tip de exigențe. În plus, participanții au aflat detalii despre ceea ce înseamnă menținerea echipamentului la standardele de calitate recomandate, prin implementarea programelor de inspecție și mentenanță. Un moment de mare interes a fost cel al testimonialelor Omniaplast SA și Plastor SA, care au împărtăşit experiența lor în folosirea mașinii complet electrică de turnare prin injecție IntElect, precum și rezultatele obținute în ceea ce privește eficiența, calitatea și competitivitatea.
Chorus Engineering (reprezentant în România și distribuitor de echipamente pentru prelucrare mase plastice), Sumitomo SHI Demag (lider mondial în producția de mașini de turnare prin injecție) și Labotek (lider mondial în producția de accesorii pentru mașini de turnare prin injecție) au fost organizatorii și promotorii acestui eveniment: o investiție care demonstrează importanța și potențialul realității industriale românești în Europa.
Alexandra Dorina BUȘTEAN