PNL Timiș a prezentat cei doi candidați pentru alegerile din 2024 de la Consiliul Județean Timiș, respectiv Primăria Timișoara. „Tandemul câștigător”, așa cum a fost denumit de Alin Nica, liderul filialei, este format de către cel menționat (pentru Consiliul Județean Timiș), respectiv Nicolae Robu (pentru Primăria Timișoara).

Așadar, Nica și Robu merg împreună la alegerile locale de anul viitor, lăsând la o parte asperitățile care au existat în trecut. Ambii au venit cu mesajul că dincolo de neînțelegerile din trecut, care nu pot fi negate, cel mai important lucru este binele județului și al orașului, iar formula cea mai agreată de oameni, conform tuturor studiilor sociologice, este tandemul Nica-Robu.

Președintele PNL Timiș a spus că, pentru o dezvoltare susținută și durabilă, Timișul și Timișoara au nevoie de administrații liberale, în tandem, fiind cea mai rentabilă soluție din punct de vedere politic. „Anul 2024 va fi unul al marii rațiuni, în care vom avea un vot inteligent. În curând, vom lansa un proiect politic comun pentru Timișoara și pentru Timiș”, a spus Alin Nica.

„Pot duce”, a fost mesajul cu care a reintrat în prim-planul vieții politice fostul primar Nicolae Robu. „Le transmit adversarilor mei că acum capacitatea mea de acceptare este mult mai mare”, a spus Robu, mărturisind că perioada de pauză de trei ani i-a prins bine, în care a avut timp pentru familie și pasiunile ignorate: „În viață apar momente de macaz. Trebuie să poți lăsa la o parte mizele mărunte și să te concentrezi pe mizele importante”, a spus fostul primar.

El le-a transmis un mesaj angajaților din Primăria Timișoara, anunțând încă de pe acum, că dacă va câștiga, nu se va îndrepta împotriva nici unui funcționar: „Nimeni nu o s-a aibă probleme cu mine. Eu îi respect și îi apreciez pe toți cei care își fac datoria. Am rămas același om al muncii, sunt chiar mai în formă ca înainte. Dar mi se pare revoltător cum se comportă Dominic Fritz acum cu funcționarii. Nici cel mai aspru patron de firmă privată nu ar avea un asemenea comportament abuziv, cu suspiciunea de vinovăție aruncată asupra tuturor”.

Întrebat dacă își dorește șefia PNL Timiș, Robu a răspuns categoric: „Nu, Doamne ferește, nu!”. În același timp, el a anunțat și numele viceprimarului pe care și l-ar dori alături: „Am lucrat foarte bine cu Dan Diaconu și este prima opțiune pentru un post de viceprimar. Dacă PNL va obține ambii viceprimari, vom vedea cine este a doua opțiune”.