Organizația PNL Timiș se află în plin proces de organizare pentru alegerile de anul viitor. Pe de o parte, a fost dat startul înscrierii interne pentru funcțiile de consilieri locali în municipiul Timișoara, aleși locali în Consiliul Județean Timiș, precum și pentru funcțiile de deputat, respectiv senator. Pe de altă parte, în județ au loc săptămânal ședințe pe macro-zone, la care se întâlnesc aleșii locali și membrii PNL din mai multe localități. La aceste întâlniri de la Giarmata, Teremia Mare, Peciu Nou și Racovița, unde prezența a fost mare, liderii organizației PNL Timiș transmit coordonatele de bază pentru organizarea de campanie, dar se discută și actualitatea politică locală și națională.

„Am văzut la aceste întâlniri zonale cu membrii PNL că avem resursele necesare să venim cu noi echipe câștigătoare pentru comunele și orașele din Timiș. Cei care candidează la listele de consilieri locali la Timișoara și consilieri județeni vor fi aleși intern și, ulterior, vor candida pe baza muncii depuse la toate tipurile de alegeri care vor avea loc succesiv, precum și la toate tipurile de activități politice care sunt necesare pentru a avea succes. Listele se vor face abia vara anului viitor”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Pe lângă criteriul muncii depuse la activitățile politice, un criteriu important va fi competența doritorilor de a servi cetățenii din funcția de ales local. „Munca, loialitatea față de cetățeni, față de ideile și acțiunile liberale, față de interesele filialei noastre sunt criteriile care vor prima în alegerea celor care vor fi pe acele liste. Îi asociem și criteriul competențelor, va fi valabil pentru orice posturi care vor fi ocupate cu girul nostru. Vom face și o monitorizare lunară a celor care doresc să se implice în campaniile următoare. Am învățat din faptul că a promova anumiți oameni care nu îndeplinesc aceste condiții doar pentru că se gudură pe lângă conducerea filialei sau sunt oportuniști nu este sănătoasă pentru partid și nici pentru cetățeni”, a subliniat liderul liberal.

La nivel național s-a stabilit că PNL va merge pe forțele proprii la alegerile din 2024, o decizie salutată de liberalii de la nivel local. „Conform cercetărilor sociologice, avem cele mai mari șanse să câștigăm și Primăria Timișoara și CJ Timiș. Asta nu înseamnă că ne izolăm din punct de vedere politic și suntem opaci la ceea ce poate veni din exterior. Discutăm cu ONG-uri, cu fundații, chiar și cu partide politice pentru consolidarea sprijinului pentru candidaturile noastre și pentru proiectele cu care venim în fața oamenilor. Suntem deschiși la orice sprijin sau la orice grup de oameni care se regăsesc în proiectul nostru politic”, a subliniat Nica.