Deputatul PSD Alfred Simonis și-a făcut intrarea în competiția electorală cu un anunț la înălțimea dezinformărilor cu care ne-a obișnuit.


Inițial, domnia sa a făcut apel la adversarii politici să ducă o campanie bazată pe proiecte. La câteva minute după acest apel, PSD-istul a fost primul care a încălcat propria solicitare și a lansat un atac furibund la adresa președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, candidatul Alianței Dreptei Unite la președinția CJ Timiș.

„Domnul Simonis își începe campania aruncând dezinformări și jumătăți de adevăr. A spus, în stilul lui de cartier, că i-aș fi propus să vin la PSD cu nu știu câți primari după mine. Partea adevărată a declarațiilor PSD-iste este că am avut o discuție cu domnul Simonis în perioada în care conducerea PNL de la București se pregătea să îi ofere pe tavă organizația PNL Timiș. Le-am spus atunci colegilor de la București că dacă cineva vrea să vândă organizatia PNL, aceia ar trebui să fie PNL-iștii din Timiș. Și am continuat spunând că mai degrabă îmi tai o mână decât să am o astfel de colaborare cu PSD-iștii. Continuarea ori nu a ajuns la domnul Simonis, ori nu vrea să o spună. Dacă chiar crede că eu m-am gândit măcar o clipă să merg la PSD, încep sa îmi pun întrebări în privința nivelului său de inteligență. Dar eu cred că domnul Simonis nu este prost și încearcă doar să arunce fumigene”, declară președintele CJ Timiș, Alin Nica.

PSD-istul Simonis s-a mai referit și la spiritul Timișoarei ca și cum ar înțelege ceva din acest fenomen. A spus domnia sa, cu foarte multă siguranță, că spiritul Timișoarei nu este unul de conflict. Îl invităm să recitească Proclamația de la Timișoara și dacă nu reușește să ajungă pana la capăt, să roage un șef de la PNL sa i-o citească.

„Cât despre interesele personale ale unuia sau altuia, îl invit pe domnul Simonis să se uite în oglindă. Dar să nu ne spună ce vede acolo. În privința votului meu ca reprezentant al organizației PNL Timiș, îl rog să se mai documenteze. PNL Timiș a votat împotriva alianței cu PSD fiind vorba de un vot unanim în filială. Nu aveam de gând să dialoghez prea mult cu acest personaj decupat din schițele lui Caragiale, dar îi voi răspunde de fiecare dată când îmi va pomeni numele. Cu siguranță campania mea și a colegilor mei din ADU va fi una bazată pe proiecte și pe dialog. Rămân fidel valorilor liberale și susțin în continuare că voturile nu se tranzacționează. Primarii nu au o sacoșă de voturi pe care o dau în stânga sau în dreapta, după cum au ei chef, așa cum pare să creadă domnul Simonis. Îl invit să se prezinte alături de un astfel de primar care să ne explice cum tranzacționează el voturile și cum vinde, cumpără și șantajează cu voturile pe care le deține sau cum trece de la un partid la altul cu tot cu voturile cetatenilor.

Construcția pe care am început-o cu partenerii din Alianța Dreaptei Unita este una solidă, bazată pe principii și pe valori liberale. Avem proiecte importante pentru Timișoara și pentru Timiș și observ că PSD-iștii sunt deranjați de seriozitatea și experiența noastră. Alianța Dreptei Unite aduce în fata oamenilor o politica îndreptată spre cetățean, curată și corectă, în totală opoziție cu mizeriile vehiculate de cei care încă își doresc un partid unic în Romania. Ne vedem în 9 iunie, domnule Simonis!”, a mai spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.