Ilie-Vasile Sîrbu, candidatul AUR la funcția de primar al Timișoarei, face o succintă radiografie a orașului, „cu bun și mai puțin bune”.

„Timișoara se află la intersecția marilor drumuri europene. Ne ajută autostrada în relatia cu Vestul, ne ajuta pozitia de poartă de intrare și ieșire în relația națională. Ne ajuta și mixul multicultural, faptul că populația este, în mare măsură, vorbitoare a mai multor limbi străine. Ne încurcă însă punctele slabe ale noastre, faptul că nu putem fi uniți și că nu putem rezolva problemele de bază ale orașului.

Vorbim de investiții grandioase, dar nu putem rezolva prima treaptă din piramida lui Maslow în ceea ce priveste nevoile de bază ale cetățenilor. Accesul la apa caldă și căldură este sub risc, din păcate, iar principalul vinovat este administrația orașului. De asemenea, nu ne putem lăuda cu un oraș prea curat.

Avem, ca toată lumea, și oportunități, dar și amenintări. Dacă ne uităm la situația globală, România este în pole-position să primeasca mai multe investiții, să crească nivelul de schimburi comerciale din industrie, mai ales în automotive – asta mai ales din relocări de business din Asia sau zonele de conflict din vecinătate. Din pacate, amenințarea vine din cauza lipsei de personal, care a migrat spre alte țări. DupĂ cum vedeți, guvernele României nu au făcut nimic în a readuce forța de muncă din străinătate. Toate partidele aflate la guvernare, prin politicienii lor, s-au mulțumit cu realizarea propriilor interese, cele ale românilor fiind trecute în plan terțiar”.