Potrivit ultimelor studii despre fumat, vapatul a devenit un stil de viață pentru 50% dintre elevii de liceu din România!

Deputatul PNL de Timiș Cosmin Șandru a declarat că a fost depusă o inițiativă legislativă care vizează mai multe interdicții privind publicitatea la tutun, alcool și alți factori nocivi.

„Acest procent oferit de Institutul de Sănătate Publică (octombrie-decembrie 2022) nu poate să nu ne îngrijoreze, câtă vreme compoziția e-lichidului transformat în vapori conține substanțe chimice periculoase cum ar fi: diacetilul, formaldehida și acroleina.

Împreună cu colegii mei, am depus o inițiativă legislativă prin care se urmărește diminuarea drastică a numărului de tineri care încearcă și continuă apoi consumul produselor din tutun.

Deși avem o lege care prevede interdicții pentru publicitatea la tutun, alcool și alți factori nocivi, cea mai mare parte a publicității stradale din România e marcată de reclamele la țigările electronice (vape sau dispozitive care încălzesc tutunul).

Prin inițiativa depusă, acest tip de publicitate va fi interzis pe viitor, pentru o generație de tineri sănătoși și mai puțin tentați de astfel de vicii nocive”, a declarat Cosmin Șandru.