Președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a vrut să vadă stadiul unuia dintre proiectele importante ale județului și a aflat că vor fi necesare adăugiri în proiectul inițial, ceea ce va impune semnarea unui act adițional.


„Mai sunt câteva zile până când se va face învestirea în funcție la Consiliul Județean Timiș. Până atunci, doresc să aflu cât mai multe detalii despre proiectele importante ale județului așa că ieri am fost pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, pentru a afla stadiul lucrării și problemele pe care le întâmpină antreprenorul Tirrena Scavi.
Directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion, m-a informat că sunt executate lucrări într-un procent de 15% din total, însă noile intersecții, atât cu «Drumul boilor», cu drumurile județene și cu drumurile comunale vor necesita modificări de cantități și valori. Aceste modificări trebuie trecute într-un act adițional la contractul inițial, fapt care înseamnă că se vor produce unele întârzieri în execuție”, a scris Alin Nica pe Facebook.


Liderul ales al CJ Timiș a mai precizat că va face demersuri pentru ca lucrările să nu fie îngreunate și de chestiuni birocratice și de lipsa de comunicare dintre instituțiile implicate în realizarea proiectului.


„După învestire, voi face demersurile necesare pentru a rezolva problema cu intersecțiile, cu drumurile județene, astfel încât lucrarea la centura de sud a Timișoarei să nu mai fie îngreunată de chestiuni birocratice și lipsa de comunicare dintre instituțiile implicate în realizarea proiectului. Reamintesc că termenul estimat de finalizare a centurii de sud este a doua jumătate a anului 2022”, mai scrie Alin Nica. (A.B.)