Dominic Fritz le cere demisia din Parlament și, respectiv, de la conducerea STPT liberalilor Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Cei doi sunt acuzați că au încercat coruperea unui deputat AUR pentru a-l convinge să nu participe la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Cosmin Șandru, deputat în Parlamentul României, respectiv Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, de asemenea membru PNL. În sarcina acestora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.
Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, „la data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice. Pentru a beneficia de această «favoare», persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”.
„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”, a declarat la acel moment președintele AUR, George Simion.
„Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, in condițiile în care a cerut personal și public menținerea dlui Bitea în funcția de director al STPT, iar soția dlui Șandru este consiliera personală a domniei sale (…) Am cerut Consiliului de Administrație STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport”, Dominic Fritz.


Răzvan IDVOREAN