După ce USR a lansat critici la adresa Programului „Anghel Saligny”, pe care l-a considerat ca fiind cu dedicaţie pentru primarii PNL, iată că Primăria Timişoara, condusă de USR-istul Dominic Fritz, va depune, în cel mai scurt timp, două proiecte pentru finanţare prin mult hulitul program. Valoarea totală a celor două proiecte însumează peste 17 milioane de lei.
Astfel, primarul Dominic Fritz a propus Consiliului Local Timişoara să aprobe devizele actualizate pentru două proiecte:
1. Pasarelă pietonală în zona Universităţii de Vest. Noua pasarelă fi amplasată între Podul Michelangelo şi Podul Mihai Viteazul, într-o zonă în care pe o distanţă de 900 m unde nu există niciun pod pentru pietoni. Valoarea estimată este de 4,8 milioane de lei, din care finanţarea prin programul Anghel Saligny ar fi de 4,665 milioane, iar 145.000 de lei vor fi alocaţi din bugetul local. Pasarela pietonală de la UVT, denumită şi Tunelul Luminii, va fi destinată exclusiv pietonilor şi bicicliştilor şi este în faza de pregătire a licitaţiei pentru realizarea Proiectului Tehnic şi a execuţie.
2.Pasarela Gelu – Crizantemelor Pasarela actuală are o lungime de 46 metri, este în stare de degradatre şi nu poate fi folosită de biciclişti din cauza pantei abrupte. Amplasată în zona Iosefin-Dâmboviţa, ea asigură legătura cu Turnul de Apă, care va fi reabilitat şi transformat în perspectiva anului 2023, când Timişoara va deţine titlul de Capitală Culturală Europeană. Va fi prevăzută cu iluminat arhitectural şi piste de biciclişti, va avea spaţii verzi şi va încuraja astfel circulaţia pietonală şi cu bicicleta. Valoarea estimată este de 12,6 milioane de lei - din care aproape 11,7 milioane de lei din bugetul de stat, restul din bugetul local. Reabilitarea şi transormarea Pasarelei Crizantemelor Gelu se află în faza de faza de pregătire a achiziţiei penmtru desemnarea executantului.


„Administraţia pe care o conduc va accesa toate programele puse la dispoziţie. Avem, deci, două proiecte mature, pe care le vom depune în următoarele zile pe acest program şi îndemn consilierii locali să nu se opună intereselor Timişoarei. Să atragem bani pentru oraş. Vom depune şi alte proiecte pe acest program, pentru că avem destule astfel de proiecte la maturitate, adică gata de a fi implementate”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei. (A.B.)